Hollywood19. april 2018

Se klippet: Nu begynder den amerikanske version af "SKAM"

Den amerikanske version af den norske hitserie "SKAM" får snart premiere, og her kan du få det første smugkig
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2018-04-19_kl._10.27.02.png
 Foto: Facebook / SKAM Austin

Den norske ungdomsserie "SKAM" var i fire sæsoner et kæmpe hit i Danmark, og sammen med Noora, Vilde, Isak og alle de andre fra Hartvig Nissens-gymnasium i Oslo lærte vi norske termer som "føkkboy" og "drittsekk".

I efteråret blev det annonceret, at der kommer en amerikansk version af den norske serie, og nu er det blevet annonceret, hvornår amerikanske "SKAM" får premiere.

Serien kommer i USA til at hedde "SKAM Austin", da den udspiller sig i den amerikanske by Austin, der ligger i delstaten Texas, og får premiere 24. april. Serien bliver vist på Facebook Watch, der er det sociale medies pendant til streamingtjenester som Netflix og HBO.

"SKAM Austin" har selvfølgelig fået sin egen Facebook-side, og her er der netop blevet frigivet det første klip fra serien.

Artiklen fortsætter under videoen.

Tilbage i november blev det afsløret, at det bliver "SKAM"s norske skaber, der også kommer til at stå bag den amerikanske version af "SKAM".

Kvinden bag TV-serien, 35-årige Julie Andem, offentliggjorde på sin Instagram, at hun også ville være i front på den amerikanske genindspilning.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Jeg har besluttet mig for at instruere den amerikanske version af "Skam". Jeg ville ikke give den til nogen anden. Det bliver en udfordring at prøve på at lave den i en anden kultur, på et andet sprog, til et meget større publikum, men jeg lover, at jeg vil lægge alle mine anstrengelser og mit hjerte i det. Og jeg får brug for jeres hjælp. For "Skam" er ikke min serie. Vi ejer alle "Skam". Det er ikke bare en dramaserie, det er en begivenhed og et fællesskab, som I alle er del af og bidrager til. Så vær søde at hjælpe mig. Lad os vise alle teenager alle steder, at de ikke er alene, skrev Julie Andem i en lang meddelelse på sin Instagram.

På sin Instagram annoncerede hun også, at der var audition til den amerikanske version i Austin i staten Texas.

Den oprindelige, norske udgave af "SKAM" bestod af fire sæsoner, og Julie Andem afslører, at det faktisk ikke var planen.

- Da "Skam" startede, var det min plan at lave tre sæsoner og så give den videre til en ny forfatter/instruktør. Men da sæson tre var færdig, kunne jeg ikke giv den væk. Så jeg lavede en sidste sæson. Jeg ved, at mange af jer stadig er kede af, at det sluttede, men jeg er sikker på, det var den rette beslutning, slog instruktøren fast.

- Måske vil jeg vende tilbage til "Skam" og møde alle karaktererne endnu engang. Men ikke lige nu, tilføjede hun.

Udover den amerikanske version har NRK, der er den norske TV-kanal bag "SKAM", også solgt rettighederne til fem andre lande: Holland, Italien, Tyskland, Frankrig og Spanien.

- Selvom teenagere over hele verden begyndte at se "Skam", så blev et hvert valg i serien taget for at hjælpe teenagere i Norge. På et tidspunkt blev det umuligt ikke at lægge mærke til, hvad behovet var for teenagere over hele verden. Der er behov for at åbne op og diskutere emner som psykisk sygdom, sexchikane og seksuel orientering. Det er derfor NRK har solgt rettighederne til serien for at lave genindspilninger, lød det yderligere fra Andem.

Vicky Boone Casting afslørede på Reddit, at den amerikanske version af "SKAM" vil blive optaget i og foregå i den texanske by Austin.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/sb_julie_andem15.jpg
 Foto: All Over Press

Julie Andem er forfatteren og instruktøren bag "SKAM". Foto: All Over Press.

Julie Andem har skabt Eva, Jonas og Even, der bare er nogle af navnene på "SKAM"s nøglepersoner, efter mange timers interview med unge, der står i de samme situationer som dem i ”SKAM”-universet.

– Vi lytter ekstremt meget til kommentarsporet på nettet og holder konstant øje med, hvad der optager de unge.

Det betyder bl.a. også, at jeg ikke har skrevet det sidste afsnit, når sæsonen går i gang, har Julie udtalt til Information. Et af seriens stærkeste virkemidler, ud over de popkulturelle referencer, er musikken. Julie Andem er helt eminent til at understrege et budskab med lydsporet, som du selv kan dykke ned i på Spotify.

I sommeren 2016 skrev Politiken f.eks.: ”Brugen af musik er overlegen. På niveau med, hvad instruktør-legender som Sofia Coppola og Xavier Dolan har bedrevet. Når skolens ”bad boy” William introduceres, sker det i slowmotion, mens Young Thug synger ”I’m a beast”. Når Eva er vred, tordner Woodkids ”Run Boy Run” på lydsiden, og da pigerne drager til fest, synger Peaches ”Dick in the Air”. Små musikbidder, hvis konkrete tekststykker bruges aktivt i historien.

Samtidig udråbte den danske avis ”SKAM” til verdens bedste ungdomsserie.

Sponsoreret indhold