Hollywood 29. juli 2014

Nibalis far: Jeg slår ham ihjel, hvis han har taget doping

Alvorlige konsekvenser for årets Tour-vinder, hvis…
Af af
Hvis det viser sig, at Nibali har brugt ulovlige stoffer for at nå til tops i Tour de France, bliver farmand Salvatore rigtig sur
Hvis det viser sig, at Nibali har brugt ulovlige stoffer for at nå til tops i Tour de France, bliver farmand Salvatore rigtig sur
Foto: AOPSøndag kunne Vincenzo Nibali træde på podiet i Paris og lade sig hylde som vinder af dette års Tour de France. Men skulle det før eller siden vise sig, at han brugte ulovlige metoder for at nå til tops i verdens hårdeste cykelløb, er det ikke bare sit omdømme og millioner af kontrakt- og sponsorkroner, der er på spil.

Konsekvenserne er langt mere alvorlige - faktisk handler det om liv og død for den italienske storrytter. Og det er farmand, Salvatore Nibali, der vil eksekvere dem, siger han til den franske avis Le Journal du Dimanche:

- Hvis det viser sig, at der er foregået noget skidt - hvis han har dopet sig - så kan han ikke sætte sine fødder i Messina (hvor Nibali er opvokset, red.), siger Salvatore Nibali til den franske avis og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Sådan sluttede Touren for danske ryttere

LÆS OGSÅ: Bjarne Riis i TV-ups: Hov.. Bjarne... du er på!

LÆS OGSÅ: Glem Nibali! Her er den ægte vinder på Champs-Élysées29-årige Nibali ruller over brostenene i Paris (Foto: AOP)


- Jeg ville dræbe ham med mine bare næver. Og før det vil jeg rive hans øjne ud, siger Salvatore Nibali til Le Journal du Dimanche.

Nibalis hold Astana har tidligere været rodet ind i diverse dopingskandaler, men selv er den italienske rytter aldrig blevet testet positiv for et ulovligt stof.

Under lørdagens obligatoriske pressemøde forud for indmarchen i Paris søndag bad APs udsendte rapporter Nibali om at svare på ét spørgsmål: Er du ren?

Nibalis svar var dog noget kringlet:

- Jeg ønsker at fortælle min historie om mine rødder, hvor jeg kom fra, og alle de ofre, jeg har bragt for at nå dertil, hvor jeg er i dag. Jeg er stolt af, hvad jeg har præsteret, sagde Nibali.

Nibali vandt årets Tour de France efter at have lagt en flot distance til alle ryttere på nær Jean-Christophe Pérau. Péraud snuppede en flot andenplads, mens Thibaut Pinot, der vandt ungdomstrøjen, stod på tredjepladsen.

Sponsoreret indhold