Musicalfilmen La La Land scorer 14 Oscar-nomineringer

(Foto: Nordisk Film)

Med hele 14 Oscar-nomineringer topper den romantiske musicalfilm "La La Land" listen med flere længder.

Sci-fi-filmen "Arrival" og dramaet "Moonlight" kommer på en fælles andenplads med hver otte nomineringer.

Det viser den netop offentliggjorte liste over nominerede til dette års oscaruddeling, som finder sted i Hollywood 26. februar.

"La La Land" er blandt andet nomineret i de centrale kategorier bedste spillefilm, bedste mandlige hovedrolle, bedste kvindelige hovedrolle og bedste instruktør.

Filmen handler om en jazzpianist, Sebastian, som spilles af Ryan Gosling. Han falder for den spirende skuespillerinde i Hollywood, Mia, som spilles af Emma Stone.

Med 14 nomineringer slår "La La Land" sidste års topscorer med to nomineringer. I 2016 var det den semibiografiske "The Revenant" med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, der toppede listen med 12 nomineringer.

Ingen film er nogensinde blevet nomineret i flere end 14 kategorier. Dermed tangerer "La La Land" rekorden med "Titanic" fra 1997 og "All About Eve" fra 1950.

Danmark er også repræsenteret på listen over nominerede i tre kategorier.

Den danske efterkrigsfilm "Under sandet" er en af fem nominerede i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film. Den er instrueret af Martin Zandvliet.

Derudover er kortfilmen "Silent Nights", som er instrueret af den unge instruktør Aske Bang, blevet nomineret.

Den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen er nomineret til at vinde prisen for bedste mandlige hovedrolle i filmen "Captain Fantastic".

/ritzau/

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close