Hollywood24. januar 2017

Tillykke! "Under Sandet" kæmper om Oscar-statuette

I dag blev sløret løftet for, hvilke film, skuespillere og instruktører, der kæmper om de prestigefyldte Oscar-statuetter i slutningen af februar. Blandt de nominerede er den danske krigsfilm "Under Sandet"
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/land_of_mine._photo_christian_geisnaes.3.jpg

Om godt og vel en måned afholdes årets allerstørste prisfest, når Hollywood hylder sig selv med

I dag kom det så frem, hvilke film, skuespillere og instruktører, der kæmper om de eftertragtede priser. I dag – præcis klokken 14.18 dansk tid – blev de Oscar-nominerede nemlig afsløret under pomp og pragt i den gigantiske biograf Samuel Goldwyn Theatre i Beverly Hills.

Og kan blive dansk sejr - for Martin Zandvliets film "Under Sandet" er nemlig nomineret i kategorien "Bedste ikke-engelsksprogede film". Filmen var da også spået en god chance for en nominering.

"Under Sandet" havde premiere i de danske biografer i december 2015 og er set af 175.000 i biografen.

Filmen, der har blandt andre Roland Møller og Mikkel Boe Følsgaard i hovedrollerne, er baseret på virkelige begivenheder og udspiller sig efter Tysklands kapitulation i maj 1945.

Her blev en flok unge tyske krigsfanger sendt til Vestkysten for at fjerne over to millioner miner. Minerne var placeret af den tyske besættelsesmagt.

"Under Sandet" skal kæmpe mod følgende film: "A Man Called Ove" (Sverige), "The Salesman" (Iran), "Tanna" (Australien) og "Toni Erdmann" (Tyskland).

Det er tredje gang på bare fem år, at en dansk film er nomineret til en Oscar i kategorien "Bedste ikke-engelsksprogede film".

Også den danske kortfilm "Silent Night" er blandt de nominerede til en Oscar-statuette i kategorien "Bedste kortfilm".

Viggo Mortensen er også nomineret for sin rolle i filmen "Captain Fantastic". Det er i kategorien "Bedste mandlige hovedrolle"

The Academy Awards – hvor der altså uddeles Oscar-statuetter – bliver afholdt søndag den 26. februar i Dolby Theatre i Hollywood.

Sponsoreret indhold