Morgan Freeman kræver sex-anklager trukket tilbage

Morgan Freeman har nu sat sine advokater på sagen om sex-anklager mod skuespilleren og kræver, at CNN trækker sin historie tilbage.

Morgan Freeman har nu sat sine advokater på sagen om sex-anklager mod skuespilleren og kræver, at CNN trækker sin historie tilbage.

Foto: All Over Press

 
 
 
Det skriver The Hollywood Reporter.
 
 
Det var torsdag den 24. maj, at CNN lod bomben sprænge - et antal kvinder anklagede den 80-årige Hollywood-gigant for sex-chikane og upassende opførsel i forbindelse med diverse filmoptagelser.
 
Otte kvinder anklagede ifølge CNN skuespilleren for forskellige grader af sexchikane og upassende opførsel med seksuelle undertoner, mens otte andre personer - igen ifølge CNN - havde været vidner til lignende episoder med Oscar-vinderen i en lidet flatterende hovedrolle.
 
Men nu slår Morgan Freeman igen mod anklager, som han frygter, vil udviske minderne af hans mangeårige karriere og sende ham ud på samme karrieremæssige nedtur som eksempelvis den dobbelte Oscar-vinder Kevin Spacey, der i dag synes at være persona non grata i Hollywood og omegn.
 
– Jeg er knust over, at 80 år af mit liv risikerer at blive undergravet på et splitsekund, sagde Freeman i en udtalelse lørdag.
 
Han prøver ikke at bagatellisere anklagerne, men mener, at proportionerne skal være korrekte.
 
- Vi skal selvfølgelig høre på de kvinder, der fremkommer med anklagerne, men jeg synes samtidig, at man skal undlade at sammenligne grusomme tilfælde af seksuelle overgreb med malplacerede komplimenter og humor, skriver Freeman i en skriftlig udtalelse udsendt lørdag.

Han lagde i udtalelsen vægt på, at han som person har en trang til at få mennesker omkring ham - kvinder såvel som mænd - til at føle sig værdsatte og afslappede.

- Og på den baggrund har jeg ofte forsøgt at lave 'sjov' og har komplimenteret kvinder på en måde, jeg troede var sjov og morsom. Det er tydeligt, at min adfærd ikke er blevet opfattet på den måde, som den var ment. Det er grunden til, at jeg beklagede torsdag (Freeman henviser til sin første udtalelse i sagen, red.), og at jeg fortsat vil beklage over for enhver som jeg - utilsigtet - har fået til at føle sig dårligt tilpas, sagde Freeman i en skriftlig udtalelse lørdag.

I dag tirsdag har hans advokater sendt et ti sider langt klageskrift til CNN, hvor de beder TV-stationen trække historien tilbage på samme fremtrædende placering, som den oprindelige historie om sex-anklagerne havde. De kræver samtidig, at CNN undskylder over for Morgan Freeman. 
 
I klageskriftet går Morgan Freemans advokater i rette med de enkelte elementer af sex-anklagerne mod stjernen.
 
The Hollywood Reporter har fået adgang til brevet og kan gengive det i sin helhed.
 
Du kan se brevet her.
 
Brevet er stilet direkte til CNN's topchef, Jeff Zucker, og advokaterne fremhæver, at historien på et fejlagtigt grundlag har gjort stor skade på Morgan Freemans ry og karriere.
 
Freemans hær af advokater har selv indledt deres egen efterforskning af anklagerne, og de deler en del af deres fund i brevet.
 
Et af 'ofrene' i CNN's historie er TV-stationens egen journalist, Chloe Melas, som angiveligt følte sig chikaneret i forbindelse med et interview, hun lavede med Freeman i forbindelse med filmen 'Going In Style' sidste år. Freemans advokater argumenterer for, at anklagen om sexchikane ikke bakkes op af beviser, og at en tredje part - HR-afdelingen hos Warner Bros. - allerede da undersøgte sagen og ikke fandt belæg for Chloe Melas' beskyldninger.
 
Chloe Melas var den ene af de to CNN-journalister, der skrev historien om sexanklagerne torsdag den 24. maj, og Freemans advokater påpeger, at hun er inhabil, da hun selv optræder som et af 'ofrene'. 
 
En anden kvinde udpeget som 'offer' af CNN, Tyra Martin, har to gange, siden CNN offentliggjorde historien om Freeman den 24. maj, stået frem og sagt, at CNN har misforstået hende og fejlciteret hende, og at Freeman aldrig chikanerede hende.
 
 

Harvey Weinstein meldte sig selv til politiet i fredags og er formelt sigtet for foreløbig to voldtægter.

Da Freeman lørdag udtalte sig i sagen, var det ham magtpåliggende at slå fast, at en sammenligning mellem ham og Harvey Weinstein er som at sammenligen æbler og pærer.

- Jeg vil gerne gøre en ting helt klart. Jeg skabte ikke et utrygt arbejdsmiljø. Jeg tilbød ikke personer arbejde eller avancement i bytte for sex. Hvis nogen påstår det, er det komplet løgn, sagde Freeman i sin udtalelse lørdag.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close