Hollywood 28. august 2014

Mileys hjemløse ven eftersøgt af politiet

Sangerindens ven har overtrådt loven utallige gange
Miley Cyrus sammen med sin hjemløse ven
Miley Cyrus sammen med sin hjemløse ven
Foto: YouTubeI stedet for selv at gå på scenen for at modtage sin statuette for årets bedste musikvideo under søndagens MTV Video Music Awards sendte sangerinden Miley Cyrus i stedet sin nye ven, den 22-årige hjemløse fyr Jesse Helt.

Nu er Cyrus' hjemløse ven igen i mediernes - og ikke mindst myndighedernes - søgelys. Politiet i den amerikanske stat Oregon har nemlig udstedt en arrestordre på Helt for overtrædelse af sin prøveløsladelse. Helt har været eftersøgt af myndighederne i Oregon siden november 2011, men der var først, da han gik på scenen i Californien, at politiet opsnappede hans færden.

Ifølge retsdokumenter har Helt forbrudt sig på flere måder, der har medført efterlysningen. Han har blandt andet røget hash, ikke indleveret urinprøver, trodset sit udgangsforbud og ikke mødt op til samfundstjeneste, skriver NBC.

LÆS OGSÅ: Internettet dræbte Miley Cyrus

LÆS OGSÅ: Miley Cyrus starter velgørenhedsorganisation

LÆS OGSÅ: Miley Cyrus' far hylder myrdet skolelærer

Trods besøg på forskellige mulige gemmesteder er det endnu ikke lykkes at få fat i Jesse Helt. Martin Silbernagel, der er talsperson for myndighederne, understreger, at Helt ville blive anholdt, lige så snart ordensmagten får fat i ham.

Den 21-årige "Wrecking Ball"-sangerinde mødte Helt under et besøg hos My Friend's Place, der er et værested for unge hjemløse i Hollywood. Hun har modtaget stor ros for at sætte fokus på hjemløse ved at invitere Helt på scenen, hvor han dedikerede prisen til de "1,6 millioner hjemløse unge i USA, der sulter og frygter for deres liv."

Ifølge direktøren for værestedet, Heather Carmichael, har Cyrus' fokus på hjemløse allerede givet donationer på i alt 395.000 danske kroner.

I øjeblikket turnerer den tidligere Disney-barnestjerne rundt med sin "Bangerz"-turné, der i juni bragte hende forbi Forum i København.

Se hjemløse Jesse Helt modtage prisen på Miley Cyrus' vegne:Newspaq

Sponsoreret indhold