Efter fem måneder i koma: Her er Schumis fremtid

Michael Schumacher forulykkede på en skitur i slutningen af december 2013 og har siden ligget i koma

Michael Schumacher forulykkede på en skitur i slutningen af december 2013 og har siden ligget i koma

Foto: AOPFem måneder er gået, siden Formel 1-stjernen Michael Schumacher forulykkede på en skiferie og slog sit hoved så voldsomt, at han endte i en dyb koma.

Siden har der kun været sparsomme informationer fremme om den syvdobbelte Formel 1 vinders tilstand.

LÆS OGSÅ: Chok! Schumi vejer kun 50 kilo


Det er kendt, at racerkøreren har befundet sig i en medicinsk koma-tilstand i over 150 dage på Grenoble hospitalet i Frankrig. Det er også kendt, at Michael Schumacher kort efter ulykken, der indtraf 29. december i skiområdet Meribel i de Franske Alper, gennemgik to operationer i hjernen for at stoppe en række blødninger.
Det var i dette område, at den 47-årige Formel 1-stjerne forulykkede, da han var på vej ned i lav fart. Schumacher bar hjelm, da han knaldede hovedet ned i en sten - den reddede formentligt ham fra den visse død (Foto:AOP)
Fremtiden for Michael Schumacher er stadig uvis (Foto: AOP)


Pressetalsmanden Sabine Kehm har også fastslået, at Michael Schumacher de sidste to måneder har befundet sig i opvågningsfasen af sin koma og har haft enkelte øjeblikke, hvor han har vist tegn på bevidsthed:

- Der er øjeblikke, hvor han er vågen og øjeblikke, hvor han er ved bevidsthed, hvilket gør os glade og giver os stort mod, sagde Sabine Kehm i midten af april til den tyske TV-kanal ARD.

LÆS OGSÅ: Schmuacher i yderste livsfare

Men hvordan fremtiden bliver for den 47-årige far til to er stadig svær at spå om. Dr. Didier Martin, der arbejder som neurokirurg på CHU Liege fortæller til det belgiske medie Sudinfo.be, at forløbet kan ende med to scenarier: Enten at han gradvist får det bedre, eller at det går den anden vej: At Formel 1-stjernens tilstand langsomt forværres, og at han til sidst dør.

Under alle omstændigheder er der ingen grund til at tro, at Michael Schumacher vil vågne pludseligt, hvis den 47-årige stjerne overlever sin alvorlige tilstand, fortæller Didier Martin til det belgiske medie. Det vil i stedet blive en langsom proces, hvor Schumi langsomt vil genvinde sin bevidsthed og erkendelse af sig selv:

- Hvis der er fremskridt, så sker det i løbet af måneder, ikke dage. En patient vil ikke vågne op på én gang. Det er en misforståelse, at det sker sådan, siger dr. Didier Martin til mediet.

En anden læge slår over for det britiske medie Mirror fast, at Schumi vil stå over for sit livs kamp, hvis han vågner op af sin koma. Professor Peter Hutchinson fra Cambridge University siger, at Michael Schumacher ville skulle lære basale færdigheder som dét at drikke, tale og gå igen - og selvom den viljestærke racer gør sit allerbedste, vil han måske aldrig blive den samme person igen.

- Det er ikke sådan, at én tænder en kontakt, og så er patienten tilbage. Han vil efter alt at dømme komme tilbage til en verden, han ikke kender, siger Peter Hutchinson til Mirror.

Opslag af SE og HØR.
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close