Matt Dillon: Hader hovedroller

54-årige Matt Dillon har nydt at arbejde sammen med Lars von Trier, selv om nogle scener var ekstremt hårde at komme igennem.

54-årige Matt Dillon har nydt at arbejde sammen med Lars von Trier, selv om nogle scener var ekstremt hårde at komme igennem.

(Foto: MEGA)

Han blev spået en stor og glorværdig karriere i filmbyernes by, da han som 19-årig debuterede i Coppolas ”The Outsiders” i 1983.

Men hver gang 54-årige Matt Dillon har stået på tærsklen til sit helt store gennembrud, er han løbet væk fra rampelyset.

I de unge år forsøgte han at gøre op med sit image som den skidte knægt med det gode udseende.

Det lykkedes, men han var nær endt i glemmebogen, inden han i 90’erne dukkede op som den sleske privatdetektiv i ”Vild med Mary”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Matt Dillon og i dag 46-årige Cameron Diaz var allerede et par, da de filmede ”Vild med Mary” i sidste halvdel af 90’erne. Parret var sammen i tre år, men romancen stoppede samtidig med indspilningerne. (Foto: MEGA)

Hollywood jublede over hans evner udi komik, mens Dillon flygtede fra spotlyset til Cambodja, hvor han instruerede sin egen film.

I 2004 var han igen på forsiderne for sin Oscar-belønnede præstation som racistisk politimand i ”Crash”.

Men i stedet for at ride på bølgen indspillede stjernen en række lavbudget-indiefilm.

– Jeg blev ikke skuespiller for at blive berømt. Jeg har aldrig følt mig tilpas i hovedroller eller som teenageidol.

– Folk kommer ikke til éns begravelse og siger ”Han var virkelig en stjerne” eller ”Han tjente mange penge”, har Dillon tidligere udtalt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Skal man tro rygterne, bimler kirkeklokkerne snart. Roberta Mastromichele og Dillon har været et officielt par siden 2015, og da parret sidste sommer var i Rom, blev den smukke brunette spottet med en kæmpe ring på dén finger. (Foto: Thomas Laursen)

Han har altid vægtet privatlivet højere end karrieren.

– Jeg plejede at joke med, at hver gang jeg har været på bar med vennerne eller kørt tværs over Italien, er jeg gået glip af en rolle.

– Men man kan ikke spilde sit liv på at sidde og vente ved telefonen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Da Quentin Tarantino tilbød Matt rollen som Butch i ”Pulp Fiction”, sagde han, at han lige ville sove på det. Det faldt instruktøren for brystet, og han hyrede i stedet Bruce Willis. (Foto: MEGA)

Dillon græd pga. von Trier

Trods sin aversion mod hovedroller er Dillon lige nu aktuel i Lars von Triers psykologiske gyser ”The House That Jack Built”, hvor han spiller seriemorderen Jack, som har slået omkring 60 mennesker ihjel.

Filmen er præget af ondskab, og den fik da også nogle til at forlade biografen længe før rulleteksterne, da den blev vist under Cannes-filmfestivalen tidligere på året.

– Man kan ikke være ondere end Jack, og det er en meget mærkelig ting at kaste sig ud i.

– Filmen undersøger den mørke side af menneskets natur, har skuespilleren tidligere sagt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hollywood-hugget trækker endnu en gang overskrifter. Denne gang er det pga. Lars von Triers makabre film, hvor han spiller hovedrollen. (Foto: Zentropa)

Dillon havde da også sine betænkeligheder ved rollen, men endte alligevel med at sige ja.

– Jeg var meget ambivalent, og jeg var tæt på ikke at gøre det. Der var tidspunkter, hvor jeg tænkte, at jeg ikke kunne.

– Det havde ikke noget at gøre med Lars eller hans film, men mere med, om jeg kunne lave de scener, og om jeg kunne gå derud.

Dillon endte som bekendt med at takke ja til rollen, men det var ikke uden omkostninger.

– Det var nogle svære scener, og da vi skulle optage dem, var der nogle spændinger mellem Lars og mig. Der var dage, hvor jeg gik hjem og græd.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close