Hollywood15. september 2016

Halle Berry: Min skønhed forhindrede min succes

Ifølge den Oscar-vindende skuespillerinde var hendes fortid som model grund til manglende roller.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/halle.jpg
 (Foto: All Over Press)

Kan man være for smuk til Hollywood? Det kan man ifølge Halle Berry.

I et opsigtvækkende interview fortæller skuespillerinden, at hendes udseende var grund til, at flere anerkendte filminstruktører ikke ville tilbyde hende roller trods talentet.

- Jeg kom fra en verden af modeller og skønhedskonkurrencer, og da folk hørte, jeg ville være skuespiller, blev jeg viftet væk med det samme, bedyrer Berry i interviewet med W Magazine.

- Jeg blev nødt til at fjerne den del af min personlighed, så jeg tog roller, der ikke spillede på mit udseende, så jeg virkede mere troværdig, lyder det videre fra 50-årige Hollywood-stjerne.

Berrys store gennembrud kom med filmen "Jungle Fever" fra 1991, men hun blev nødt til at fjerne al sin makeup foran stjerneinstruktøren Spike Lee for at overbevise ham om, at hun kunne spille narkoman.

Et årti senere fik hun rollen i "Monster's Ball" som den desperate enke Leticia, der indleder en affære med den betjent, der var med til at henrette hendes mand.

Berrys præstation var så stærk, at hun modtog en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle, men instruktøren, Marc Forster, var lige ved at skippe skuespillerinden, fordi hun var for pæn til rollen.

- Jeg sagde til ham, at bare fordi nogen ser ud på en bestemt måde, betyder det ikke, at de kommer let til alt i livet.

- Modgang diskriminerer ingen. Mit udseende har ikke sparet mig fra at blive såret eller udsat for smertefulde situationer, siger Halle Berry.

Sponsoreret indhold