Fylder 30 år i år: Nu genindspilles "Do They Know It's Christmas?"

Julesangen skal i år samle penge ind til kampen mod ebola

Julesangen skal i år samle penge ind til kampen mod ebola

Foto: YouTubeJulesangen "Do They Know It's Christmas?" toner hver eneste december ud af højttalerne verden over for at sætte fokus på globale katastrofer.

I år er det 30-året for den første udgave af indsamlingsklassikeren, og 2014-versionen vil samle penge ind til bekæmpelsen af den frygtelige ebola-virus. Det annoncerede musikeren Bob Geldof, der står bag julesangen, ved en pressekonference mandag.

- Ebola er en særlig ondartet sygdom, fordi den gør, at mennesker ikke kan røre hinanden, forklarede Geldof på pressekonferencen ifølge Yahoo! News og fortsatte snakken om den dødbringende sygdom:Pressekonferencen, hvor Bob Geldof præsenterede den nye Band Aid-sang (Foto: AOP)


LÆS OGSÅ: Bob Geldofs datter død: Her er hendes liv i billeder

LÆS OGSÅ: Tragedie: Bob Geldofs 25-årige datter død

LÆS OGSÅ: George Michael: Gratis julesang, når julen er slut

LÆS OGSÅ: Så fræk er Gustavs julehit

- Mødre kan ikke trøste deres børn. Elskende kan ikke holde om hinanden, og koner kan ikke tage deres mænd i hånden, lød det fra den 63-årige musiker.

Derfor skal overskuddet fra sangen gå til bekæmpelsen af den frygtede virus.

- Jeg fik et opkald fra FN, som er meget bekymret over situationen i Afrika. De har voldsomt behov for flere midler, forklarede Geldof.

Med på vokal til at bringe budskabet har Geldof allieret sig med alt fra den skaldede sangerinde Sinead O'Connor og boybandet One Direction til rock-frontmændene Chris Martin fra Coldplay og U2's forsanger Bono, som også sang på den første Band Aid-sang fra 1984.

Her er kan du høre Band Aids sang fra 1984:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close