Hollywood 7. juli 2014

Forvirringen er total: Kan Neymar spille i finalen?

Mystikken om Brasiliens helt store stjerne breder sig
Af af
Neymar har været en af slutrundens helt store profiler
Neymar har været en af slutrundens helt store profiler
Foto: AOP

De brasilianske VM-værter regner med at vinde verdensmesterskabet på hjemmebane. Derfor var det et kæmpe chok, da holdets helt store profil, Neymar, måtte udgå i kvartfinalen mod Columbia med det, der senere viste sig at være en brækket ryghvirvel. De første meldinger var ikke gode: Neymar var færdig ved VM.Men så…LÆS OGSÅ: VM-chok: Neymar er udeLÆS OGSÅ: Se billederne: Sådan 'fejrer' man et VM-nederlag LÆS OGSÅ: Nu kommer straffen, SuarezSøndag aften skrev flere brasilianske medier, at Neymar muligvis kan spille en eventuel finale på søndag - hvis hjemmeholdet slår Tyskland i semifinalen. Løsningen skulle angiveligt være smertestillende medicin, selvom det bremser healingsprocessen efterfølgende.Mystikken stopper ikke her. Kort efter var den brasilianske landsholdslæge på TV og afkræfte det spirende håb.- Der er ingen chance for, at Neymar kan spille i finalen, slog han fast.Så gik Neymars far på Twitter og forklarede, at det skyldes gode læger, hvis hans søn når at blive spilleklar.

Neymar skreg af smerte efter denne tackling (Foto: AOP)Hele situationen minder om en af de mest omtalte episoder i VM-historien. Vi skal tilbage til VM i Frankrig i 1998 og finalen mellem Frankrig og Brasilien.Alles øjne var rettet mod Brasiliens Ronaldo. Stjerneangriberen var selvskrevet i den brasilianske startopstilling, men han var ikke med blandt de 11 startende, der blev meldt ud før kampen. Hele verden gik nærmest i stå. Hvad var der sket? Senere blev det meldt ud, at Ronaldo startede.Det gjorde han også, men han var en skygge af sig selv i finalen, som Frankrig vandt med 3-0.

Ronaldo var helt ved siden af sig selv i VM-finalen i 1998 (Foto: AOP)I årene efter har spekulationerne været mange: var det fodboldforbundet, der pressede stjernen til at spille? Var det FIFA? Eller var det måske tøjgiganten Nike, der ville have valuta for deres massive sponsorkontrakt?I de kommende dage bliver vi måske klogere på, om Neymar spiller eller ej.

Sponsoreret indhold