Hollywood14. december 2021

Farvel til Mr. Big: "And just like that" forlod han Carrie - og os

Farvel til en skikkelse af et særlig format: Han lærte Carrie Bradshaw at elske og miste - og nu vil John James Preston aka. Mr. Big lære hende - og os alle - at klare sig uden kærlighedskrykke.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var et overraskende tragisk øjeblik i en serie, der mest af alt er en komedieserie: Scenen, hvor Mr. Big falder om med hjertestop og til sidst dør i Carries arme.

Før "And just like that" - da "Sex and the City" endnu ikke havde fået sin mere modne efterfølger - berørte man også mange alvorlige emner:

Charlottes infertilitet. Samanthas brystkræft. Miranda, der næsten fik en abort. Carrie, der havde en affære, som ødelagde et ægteskab.

Men aldrig er et seriøst emne blevet taget mindre let på i "SATC"-universet end Mr. Bigs død.

Venindernes alvorlige samtaler har altid været ledsaget af vittige bemærkninger, men der var ingen humor i den allerede nu ikoniske scene, hvor Mr. Big og Carrie Bradshaw ser hinanden i øjnene, før han dør i hendes arme.

Mens bryllupsskoene bliver ødelagt under bruseren.

Han var der altid

Mr. Bigs død markerer enden på en æra - og en ny begyndelse for Carrie.

Den jazzelskende, cigarrygende forretningsmand og livsnyder var engang en eftertragtet ungkarl, som på en og samme tid var både uopnåelig og altid stod klar med åbne arme for klummeskribenten.

Nu skriver vi 2021, og tingene har ændret sig. Også i New York, hvor "Sex and the City"-universet nu hedder "And just like that", og karaktererne er fulgt med tiden. De er blevet ældre, har skiftet interesser og udviklet sig personlighedsmæssigt.

Og nu kan hverken vi eller Carrie længere hvile på visheden om, at Mr. Big altid står klar. Den tid er forbi.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mr_big_nekrolog.png
 Foto: MEGA

John James Preston, bedre kendt som Mr. Big, bliver - eller blev - spillet af Chris Noth. Foto: MEGA

Hver gang Carrie og Big tidligere har været lykkelige, så har manukriptforfatterne gjort deres for at ødelægge lykken og skabe en spændende historie. Parret har dog altid fundet sammen igen.

Det sker dog næppe denne gang. Nu skal Carrie lære at stå på egne ben. Hun kan ikke længere løbe tilbage til Big, når alt andet går i stykker for hende.

Nu skal fans se deres hovedperson klare sig videre efter et stort tab. Et nyt territorium, som er velkendt for mange, og som seerne formentlig vil kunne relatere til.

https://imgix.seoghoer.dk/mega803378_008.jpg
 Foto: MEGA

Er det bedre at have elsket og mistet end aldrig at have elsket overhovedet? Det skal Carrie finde ud af nu. Foto: MEGA

Ny dybde

"Sex and the City" handlede oprindeligt om sex og dating fra en kvindes perspektiv, og det bliver unægtligt nemmere at vise datingdelen nu, hvor Carrie Bradshaw igen er alene. Der skal ligesom være én single i det her serieunivers.

Udover at den tidligere klummeskribent, der nu er blevet influent og podcast-medvært, skal navigere i en helt ny verden af datingapps og hvad der ellers følger med, så har hun nu også en sorg med i bagagen, som giver en ny dybde til hendes historie.

En dybde, som flere "Sex and the City"-fans nok hverken havde forudset eller forventet af "And just like that". Og som også påvirker alle de andre karakterer og deres forhold til hinanden.

Der er mere end mænd og Manolos.

Sponsoreret indhold