Hollywood5. april 2017

Rørende doku: Får vi nu den sande historie om Heath Ledger?

Næste måned udkommer en ny dokumentar om den australske skuespiller Heath Ledger, der døde i 2008. Den nye dokumentar indeholder talrige videoer, som Heath Ledger selv har filmet – og giver os derfor et sjældent og ærligt indblik i en talentfuld skuespiller, der kæmpede så hårdt for sine roller, at han til sidst bukkede under. Se en trailer for dokumentaren her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/heath_0.jpg
 (Foto: YouTube)

Han brillerede i rollen som den hårdtslående cowboy Ennis, der udvikler forbudte følelser i dramafilmen ”Brokeback Mountain”.

Han blev kaldt et ”skuespil-mirakel” og ”mad-crazy-blazing brilliant” – og høstede utallige nominereringer og priser for sin rolle i den storslåede film.

Sin allerstørste pris modtog han dog først efter sin alt for tidlige død.

I januar 2009 blev den australske skuespiller Heath Ledger hyldet og æret med en Oscar for sin præstation i filmen ”The Dark Knight”.

Prisen modtog han posthumt.

Et år forinden blev han fundet død i sin lejlighed i New York efter at have indtage en dødelig dosis af hele seks forskellige slags receptpligtig medicin.

På dét tidspunkt var 28-årige Heath Ledger ”udmattet” efter at have arbejdet på højtryk for at finpudse rollen som ”The Joker” i Christopher Nolans ”The Dark Knight”.

Trods sit åbenlyse talent og sin enorme succes var Heath Ledger ikke én, der ofte talte om sit liv – og derfor er der ikke mange, der kender til den ”sande og ærlige” historie om Heath Ledger.

Den historie får vi formentlig nu.

Om en måned får en ny og rørende dokumentar, ”I Am Heath Ledger”, nemlig premiere – og den 90 minutter lange dokumentar indeholder foruden interviews med hans nærmeste også optagelser, som Heath Ledger selv har lavet.

Du kan se traileren for ”I Am Heath Ledger” nederst i denne artikel.

Læs et stort portræt af Heath Ledger her

I traileren møder vi blandt andre filmskaberen Matt Amata, der forklarer, at Heath Ledger ”higede efter berømmelse – men da han så fik den, så fortrød han”.

Dokumentaren indeholder også interviews med hans søster Kate Ledger, musikeren Ben Harper, skuespilleren Ben Mendelsohn og ”Brokeback Mountains”-instruktøren Ang Lee.

Men det mest spændende i dokumentaren bliver uden tvivl de talrige og hidtidigt hemmeligholdte optagelser, som Heath Ledger selv optog gennem sit liv.

”I Am Heath Ledger” får premiere til maj.

Du kan se traileren for dokumentaren herunder:

Herunder kan du se et stort galleri med billeder af Heath Ledger:

Heath Ledger - billeder fra hans liv

Sponsoreret indhold