Hollywood11. januar 2017

Video: Tårevædet Obama hyldede Michelle i farvel-tale

I nat dansk tid holdt præsident Barack Obama sin sidste store tale, inden han officielt forlader præsidentembedet om ni dage. Her brugte han anledningen til at hylde sin hustru, som trofast har stået ved hans side i Det Hvide Hus de sidste otte år. Se videoen lige her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/obamas_sidste_tale.jpg
 (Foto: YouTube)

Klapsalverne og jubelskrigene stod i kø, da Barack Obama i nat dansk tid holdt sin afskedstale i Chicago.

Den afgående præsident opfordrede i sin timelange tale sine støtter til at kæmpe for de ting, som han selv har forsøgt at sætte på dagsordenen i sine otte år i Det Hvide Hus – og så mindede han også amerikanerne om, at de ikke bør tage demokratiet for givet.

- Demokrati kræver en basal følelse af solidaritet. Selv om vi alle har åbenlyse forskelle, så er vi sammen om det her. Vi stiger og falder som en enhed, sagde præsidenten fra sin talerstol i Chicago.

I sin timelange tale, der blev sendt klokken 03 dansk tid, omskrev 55-årige Barack Obama også sit slogan ”Yes we can” til ”Yes we did” for at understege, at USA i dag er et stærkere og bedre land.

Og dét fik jubelen til at bryde ud i Chicago, hvor præsident Obama boede, før han flyttede ind i Det Hvide Hus, og hvor han også holdt sin første tale som præsident tilbage i 2008.

Selv bevarede Barack Obama masken til de allersidste minutter af den timelange afskedstale. Her henvendte han sig til sin kone, 52-årige Michelle Obama, og følelserne begyndte at pible frem hos Obama.

- Michelle LeVaughn Robinson, pigen fra den sydlige del af byen, begyndte Barack Obama.

- I de sidste 25 år har du ikke bare været min kone og mor til mine børn. Du har været min bedste ven, lød det rørstrømsk fra Barack Obama, der ikke kunne skjule tårerne i sine øjne:

- Du påtog dig en rolle, du ikke havde bedt om. Og du gjorde det til din egen med ynde, med mod, med stil og med humor.

- Du gjorde Det Hvide Hus til et sted, der tilhører alle, lød det tårevædet fra Barack Obama.

Du kan se hans hilsen til Michelle i videoen herunder:

Præsident Obama forlader officielt Det Hvide Hus 20. januar, hvor 70-årige Donald Trump indsættes som USA's næste præsident.

I den forbindelse har SE og HØR samlet et kæmpe galleri fyldt med de bedste øjeblikke fra Barack Obamas tid i Det Hvide Hus.

Billeder, der viser den i dag 55-årige præsident i et kærligt øjeblik med sine to døtre Malia og Sasha og sin hustru Michelle.

Billeder, der viser Barack Obama lege med sine ansattes børn. Alt i alt skønne billeder, der viser, at USA's de sidste otte år har haft en kærlig præsident, der ikke har ladet magten stige ham til hovedet.

Se billederne herunder:

Barack Obama - billeder fra hans tid som præsident

Sponsoreret indhold