Hollywood23. november 2016

Se den rørende video: Obama får Ellen DeGeneres til at græde

Præsident Barack Obama overrakte i nat den højeste civile udmærkelse i USA til talkshowværten Ellen DeGeneres, der slet ikke kunne holde tårerne tilbage.

I nat dansk tid overrakte præsident Barack Obama den højeste civile udmærkelse i USA til talkshowværten Ellen DeGeneres - og så fik tårerne frit spil.

Siden 1963, hvor præsident John F. Kenndy stiftede "Presidential Medal of Freedom", er prisen hvert år blevet tildelt personer, der har ydet en helt speciel indsats i forhold til at forøge sikkerheden eller arbejdet for nationale interesser i USA, verdensfreden, kulturelle eller andre civile gøremål.

Og tirsdag skulle 2016 største personligheder så hyldes af Barack Obama, der for sidste gang fik lov til at uddele den højeste civile udmærkelse i USA i Det Hvide Hus i Washington.

Blandt de 21 medaljemodtagerne var Robert De Niro, Robert Redford og Cicely Tyson, men det er den homoseksuelle talkshowvært Ellen DeGeneres' reaktion, der har fået nettet til at koge.

- Det er nemt at glemme i dag, hvor vi er kommet så langt, og homoægteskaber i dag er lovlige, præcis hvor meget mod, det krævede, da Ellen sprang ud for 20 år siden - og hvor vigtigt det var. Ikke kun LGTB-samfundet, men for os alle, sagde Obama i sin rørende tale til Ellen DeGeneres, der havde svært ved at skjule sine våde øjne.

- Det må have været en byrde at bære rundt på, og du risikerede din karriere dengang... Som Ellen selv siger: Vi vil alle gerne have en tortillachip, der kan bære en masse guacamole. Ikke at det giver mening for mig, men jeg synes lige, jeg ville sige noget sjovt, fordi jeg var ved at blive lidt for rørt, sagde en grinende Barack Obama.

Da Ellen DeGeneres modtog medajlen, fik hun masser af kram og rygklap af præsidenten, der tidligere selv har været gæst i Ellens populære talkshow.

- Alle på scenen i dag har rørt mig på en stærk og personlig måde. På en måde de sikkert slet ikke kan forestille sig, lød det afslutningsvis fra Obama.

58-årige Ellen har delt videoen fra prisuddelingen på sin Facebook-side, hvor fansene naturligvis jubler.

Nyd de dejlige fotos af Barack Obama:

Barack Obama - billeder fra hans tid som præsident

Sponsoreret indhold