Downton Abbey-stjerne har haft en spiseforstyrrelse i 13 år

Jessica Brown Findlay har haft en spiseforstyrrelse næsten halvdelen af sit 27-årige liv.

Jessica Brown Findlay har haft en spiseforstyrrelse næsten halvdelen af sit 27-årige liv.

Foto: All Over

Hun er kendt for sin rolle i den populære britiske serie ”Downton Abbey”, hvor hun spiller den livsglade og sprælske Lady Sybil. Men bag facaden gemmer Jessica Brown Findlay på en mørkere side.

Den 27-årige skuespiller har nemlig haft en spiseforstyrrelse, siden hun var 14 år, og hun er ikke i tvivl om, at det er samfundets kvindeidealer, der har sendt hende ud i den grimme sygdom.

Nu fortæller skuespilleren, der tidligere også har været ballerina, indtil hun fyldte 19 år, om sygdommen i et forsøg på at hjælpe andre og forhindre, at andre ender som hun gjorde.

- Vi giver næring til nogle bestemte ideer om, hvad skønhed og succes er. Og der skal altså laves om på de indstillinger. Vi bliver nødt til at have modne samtaler om, hvorfor det er sådan - og også om hvad depression er, siger Jessica til Daily Telegraph.

Hun holdt sin spiseforstyrrelse hemmelig i årevis.

- Jeg følte mig så alene i lang tid, og derfor gemte jeg det, forklarer hun.

- Men så begyndte jeg at tale om det, og jeg holdt hovedet højt og i stedet for at sige undskyld for alt, så bestemte jeg mig for at overbevise mig selv om, at jeg betyder noget. (…) Det handler om at lære, at jeg ikke bliver en bedre skuespiller af at kunne passe tøj, der er en størrelse mindre. Det har intet at gøre med min hjerne, forklarer Jessica, der dog ikke har afsløret præcis, hvilken slags spiseforstyrrelse, hun lider af. 

Se flere billeder af Jessica her: 

Jessica Brown Findlay fra "Downton Abbey"

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close