Nyheder 31. januar 2017

Bagedyst-stjerne afslører spiseforstyrrelse

I sine teenageår havde hun en stor trang til at styre sin vægt og sulte sig selv
Foto: All Over

Hun er en af de mest populære deltagere, der har været i "Den Store Bagedyst". Men livet har ikke altid være lige nemt for Annemette Voss.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selvom hun nu er kendt for sine flotte og lækre kager, så var det faktisk lige netop de søde sager og mad generelt, der fyldte en stor del af hendes hverdag som teenager.

Det fortæller hun åbenhjertigt om på sin blog.

Som 15-årig drog Annemette Voss nemlig til Australien på udveksling. Herhjemme var hun kendt som den høje og lidt ranglede piger, men i Australien begyndte kiloene at sætte sig.

Samtidig med det boede hun hos en kvinde, der lagde meget ansvar over på Annemette. Blandt andet skulle Annemette hjælpe hende med ikke at begå selvmord. Det blev til sidst for meget for den unge pige.

Derfor begyndte hun at kaste op, når hun havde spist, og på den måde udviklede hun bulimi.

- Jeg havde ganske enkelt "taget for meget ind" og nu måtte noget "ud igen", skriver hun.

Efter et år i Australien havde Bagedyst-vinderen taget 20 kilo på, og omverdenen kunne ikke se, at hun var syg.

Det kulminerede først, da teenageproblemer fik den unge pige til at føle sig ensom. Det fik for alvor spiseforstyrrelsen til at udvikle sig.

Heldigvis havde Annemette nogle søde og opmærksomme forældre, som hurtigt reagerede på datterens problem.

- Jeg var fra den dag færdig med at kaste op. Really! Det var som en streg i sandet (mærkeligt nok.) Men naturligvis var der lang vej tilbage ifht. at få mig rask, skriver hun om forældrenes hjælp.

Samtaler hos en psykolog igennem et år fik heldigivs hjulpet hende på rette vej.

Hun havde efterfølgende et tilbagefald under en tur som skiguide i Østrig, men ellers har Annemette Voss i dag lagt spiseforstyrrelsen bag sig.

Hun har valgt at stå frem med sin historie for at få fokus på spiseforstyrrelser. Samtidig har hun udviklet en smykke i samarbejde med "Jewelry for a good cause 2017", hvor hele overskuddet skal gå til LMS (landsforeningen mod spiseforstyrrelser).

Sponsoreret indhold