Hollywood29. april 2017

Donald Trump har været præsident i 100 dage – og slår kedelig rekord

I dag har Donald Trump været præsident i præcis 100 dage, men selv om han selv kalder sin korte præsidentkarriere for ”den mest succesfulde i landets historie”, er amerikanerne ikke helt enige. Landets 45. præsident scorer således bundpoint, når det gælder popularitet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/trump_4.jpg
 Foto: All Over

I dag er det præcis 100 dage siden, at Donald Trump gentog de 35 ord, der gjorde ham til landets 45. præsident.

Siden har 70-årige Donald Trump forsøgt at indfri sit ”make America great again”-slogan, og fredag gjorde han så status.

I et interview med Reuters kaldte Donald Trump sin korte præsidentkarriere for ”den mest succesfulde i landets historie”.

Amerikanerne er dog ikke helt enige.

En ny Gallup-undersøgelse foretaget i forbindelse med 100-dages-jubilæet viser ifølge The Telegraph, at Donald Trump er historisk upopulær. Blot 41 procent af de amerikanske vælgere har godkendt det arbejde, som Donald Trump har udført de første 100 dage i embedet.

Til sammenligning var 71 procent af vælgerne tilfredse med John F. Kennedy, mens 63 procent var tilfredse med Barack Obama.

I interviewet med Reuters roste Donald Trump alt det arbejde, som han har foretaget, siden han blev indsat i januar.

- Jeg er virkelig overbevist om, at mine første 100 dage i embedet har været nærved de mest succesfulde i landets historie. Vores land er på vej op, og det går stærkt. Arbejdspladserne vender tilbage, og det går bedre for vores virksomheder. Alt dette er sket i denne korte periode, og det er kun begyndelsen, fortalte Donald Trump i interviewet fra Det Hvide hus.

70-årige Donald Trump erkendte dog også, at jobbet som USA's mægtigste mand er sværere, end han havde forestillet sig.

- Jeg elsker at arbejde, så det er ikke noget problem, men der er godt nok mere arbejde, fortalte Donald Trump, inden han tilføjede, at han også savnede sit gamle liv.

- Jeg havde jo meget lidt privatliv i mit gamle liv, fordi jeg havde været kendt så længe… men jeg har langt mindre privatliv nu, end jeg havde før.

- Jeg elskede mit tidligere liv. Jeg havde gang i så mange ting… det her er mere hårdt arbejde end i mit tidligere liv. Jeg troede, det ville være lettere.

Lørdag vil Donald Trump holde tale og lade sig hylde i Harrisburg, Pennsylvania i forbindelse med sine 100 første dage som præsident.

Pennsylvania var én af de svingstater, der var med til at sikre ham sejren i november. Mange havde troet, at Hillary Clinton ville vinde staten, men det var altså Donald Trump, der løb med den vigtige svingstat.

Derfor skylder han en stor tak til vælgerne i Pennsylvania, og derfor er han altså at finde i Harrisburg lørdag.

Herunder kan du læse en række vilde facts om USA's 45. præsident:

Vilde facts om Donald Trump

Sponsoreret indhold