Jamie Oliver var på randen af sammenbrud: - Det var den værste tid i mit liv

Jamie Oliver gæster det britiske TV-program \

Jamie Oliver gæster det britiske TV-program "This Morning" i London.

(Foto: All Over Press)

Han er humørmæssigt den dimentrale modsætning til kollegaen Gordon Ramsay, for gennem 20 år har vi ikke set en sur mine på Jamie Oliver.

Det betyder dog ikke, at den 43-årige kok ikke har dårlige dage – for ikke at sige år.

Det er ikke længe siden, kendiskokkens italienske restaurantkæde kollapsede, hans Steakhousekæde blev erklæret konkurs, og Union Jack-restauranterne måtte lukke og slukke, hvilket tog hårdt på ’The Naked Chef’ både økonomisk og psykisk.

- Jeg tror, jeg generelt er kendt for at være meget optimistisk og en glasset halvt fuldt-fyr, men en dag følte jeg mig trist – og jeg var trist lidt for længe. Det var ikke depression, men jeg var dum, fordi jeg næsten ikke sov, fortæller Jamie Oliver i et interview med den britiske avis The Sun.

Tilbage i 2017 havde den gastronomiske businessmand kun to timer til at putte 13 millioner pund (omkring 108 millioner danske kroner) af hans egen lomme ind i kæden af Jamie’s Italian Restaurants, inden det hele med hans egne ord 'gik i lort'. 12 af de 37 restauranter var stadig nødt til at lukke ned, og en horde af vrede leverandører, der stadig skulle have penge, og det sørgede han også for.

- Det var uden tvivl den værste tid i hele mit liv, siger den 43-årige far til fem.

Det voldsomme pres gjorde, at kokken lå søvnløs om natten med sin telefon naglet til hånden uden evnen til at lukke af.

-Jeg kunne komme hjem, se min kone Jools, lave aftensmad. Og hun ville falde i søvn, for hun er jo mor, mens jeg bare lå helt speedet. Telefonen bimlede og bamlede. Jeg gik i seng konsekvent klokken 1 og stod op klokken 4 eller fem om morgenen, og det bed mig i røven, lyder det fra Jamie.

Den søvnløse tid fik ham til i sidste endte at researche søvn og snakke med eksperter, og siden da har favoritkokken haft en striks søvnrutine: rummet skal være koldt, og alt lys bliver blokeret af en søvnmaske, når han går i seng klokken 22 hver aften

-Jeg er ligesom et barn. Jeg skal sætte en alarm for at gå i seng. Jeg er 43 år, og jeg skal tvinge mig selv til at gå i seng, siger kokken, der selvfølgelig stadig har masser af succes, men forhåbentlig ikke går ned med flaget igen lige foreløbigt.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close