Kendte6. maj 2017

Blev født som dreng: Her er den forunderlige historie om Amanda Lepore

Amanda Lepore blev født som Armand i 1967, i dag er hun et af de største transeksuelle ikoner i verden
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/untitled-1_59.jpg
 Foto: All Over
En kold efterårsdag i november 1967 kom en lille dreng til verden i byen Cedar Grove, der ligger blot en times kørsel fra New York City. Hans navn var Armand, og han var søn af en italiensk far og en tysk mor.

Barndommen var dog ikke rosenrød. Mor var skizofren og brugte det meste af sit liv med at ryge ind og ud af og lukkede institutioner, så Armand var alene med sin far og storebror.

Amanda Lepore er svært glad for at vise sig frem nøgen, du kan se det og mange flere billeder i galleriet herunder

Artiklen fortsætter under galleriet

Amanda Lepore

Selvom Armands far gav sin dreng drengetøj på, når han skulle i skole, så vidste Armand godt, at han var anderledes.

- Lige siden jeg kan huske, har jeg vidst, at jeg var en pige. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor mine forældre gav mig drengetøj på. Jeg tænkte, at de var sindssyge, har Amanda senere fortalt i et interview.

Allerede som ung teenager begyndte Armand at få transkønnede venner, som han hjalp med at sy tøj til. Som betaling fik han kvindeligt kønshormon, der skulle hjælpe ham til at få flere kvindelige former.

At Armand på den måde skilte sig ud fra sine jævnaldrende i skolen, gjorde, at han blev mere og mere isoleret, derfor tog hans far ham ud af skolen. I stedet blev den unge dreng hjemmeskolet og sendt til en psykolog, der kunne hjælpe ham med at få en recept på en hormonbehandling, så Armand kunne blive til Amanda.

- Skolen var hård. Jeg blev ikke banket, men de andre børn lavede sjov med den måde, jeg så ud på, har Amanda fortalt.

Da Amanda var 17 år gammel giftede hun sig med en ældre mand, og to år senere fik hun tilladelse til at skifte køn. Det var hendes mands far, der sørgede for, at Amanda fik tilladelserne til kønsskiftet, for hendes egne forældre var meget imod beslutningen, så længe Amanda ikke var fyldt 21 år.

Men selvom hendes forældre var imod det, så var Amanda altså nu en kvinde. Hun havde fået det, som hun ønskede det. Forholdet til ægtemanden holdt dog ikke. Han ville ikke have, at folk skulle vide, at hun var transseksuel. Derfor fik hun stort set aldrig lov til at forlade hjemmet.

Derfor begyndte Amanda at lægge penge til side, så hun en dag kunne komme videre med sit liv.

Og som 22-årig havde Amanda fået nok, samtidig med, at hun havde fået sparet nok penge sammen. Hun forlod sin mand og satte kursen mod New York.

David Lachapelles muse

Efter flytningen til New York brugte Amanda de tidlige 90’ere på at etablere sig som velkendt en skikkelse i Manhattans natteliv. Hun tjente sine penge i en neglesalon, som kosmetiksælger, men også i en mere pikant stilling som dominatrix.

- Jeg elskede ikke jobbet som dominatrix, men det gjorde, at jeg havde mulighed for at få en lejlighed, har Amanda senere fortalt om jobbet.

En dag tog en af hendes venner hende med til en kæmpe fest. Og her følte Amanda sig hjemme.

Hun behøvede ikke at skjule, at hun var transseksuel, ligesom hun gjorde, når hun arbejdede som dominatrix. Hun fik hurtigt job på barer og natklubber rundt omkring Manhattan. Det blev hendes indgang til det liv, som hun lever i dag.

En aften mødte hun nemlig fotografen David Lachapelle.

- Oh my. Jeg bliver nødt til at fotografere hende. Hun ligner de piger, som jeg plejede at tegne, da jeg gik i gymnasiet, var Davids første tanke, da han så Amanda.

Derfra tog det fart. Amanda blev hurtigt kendt som David Lachapelles muse, og hun var med på flere af hans berømte fotografier, der er blevet udstillet over hele verden.

”Så længe jeg ser pæn ud i kisten”

Arbejdet for David Lachapelle åbnede dørene for Amanda, og pludselig var hun ikke bare hans muse. For store dele af underholdningsbranchen kunne pludselig se, at hun var en interessant personlighed.

Blandt andet blev hun hyret som model for M.A.C., Heatherette, Smart Car, Perrier og mange andre store brands.

De mange jobs gjorde, at Amanda har haft råd til endnu flere operationer, og i dag siges det, at hun har en af verdens dyreste kroppe, fordi den har kostet så mange penge at lave.

Faktisk har hun fået lavet så meget, at hun nu nærmere ligner en dukke, end et rigtigt menneske, og det er da også det, som Amanda ønsker at opnå.

- Amanda har ingen interesse i at være en pige. Hun vil hellere være en karikatur af en pige, en figur som Jessica Rabbit, har David Lachapelle sagt.

Og når spørgsmålet om, om hun ikke er bange for alt det silicone, og det, det kan gøre ved hendes krop, så kommer svaret prompte fra Amanda.

- Jeg er ligeglad. Så længe jeg ser pæn ud i kisten.

Det er den holdning til kroppen, der har gjort, at Amanda Lepore i dag er et af de største transseksuelle ikoner i verden.

Udover at være model har hendes karriere også bredt sig til både skuespil og musik.

Til december fylder Amanda Lepore 50 år, og i den forbindelse har hun udgivet selvbiografien ”Doll Parts”.

Kilder: Wikipedia, www.amandalepore.com, Doll Parts

Sponsoreret indhold