Hollywood 11. januar 2018

Serena Williams' dramatiske fødsel: Akut kejsersnit og blodpropper i lungerne

Tennisstjernen fortæller, at fødslen af hendes datter var et stort, medicinsk mareridt
Foto: All Over Press

Serena Williams blev i slutningen af august 2017 mor til datteren Alexis Olympia, men det var ikke en nem fødsel. Det afslører den 36-årige tennis-stjerne i et stort interview i modemagasinet Vogue

Williams, der i november blev gift med Reddit-stifteren Alexis Ohanian, havde en nem graviditet, men fødslen var et medicinsk mareridt. 

I interviewet med Vogue kommer det frem, at datteren kom til verden ved akut kejsersnit, da hendes hjerterytme dykkede til et faretruende lavt niveau under veerne. 

Operationen foregik uden komplikationer, faderen Alexis fik lov til at klippe navlestrengen, og datteren faldt straks til ro, da hun blev lagt på mors bryst. 

- Det var en fantastisk følelse, genkalder Serena Williams. 

- Og så gik alt galt. 

 

Den næste dag, mens Williams kom sig efter fødslen på hospitalet, blev den nybagte mor pludselig stakåndet. Da hun før har haft blodpropper, og fordi hun ikke tog sin blodfortyndende medicin på grund af det akutte kejsersnit, frygtede tennisstjernen, at hun havde fået en blodprop i lungerne, og det var derfor, hun ikke kunne trække vejret. 

For ikke at gøre sin mor, der var på hospitalsstuen, nervøs, stavrede Williams ud på gangen og fik fat i en sygeplejerske. Hun krævede straks at få en CT-scanning og blodfortyndende medicin.

Sygeplejersken troede, at Serena Williams var omtumlet på grund af den smertestillende medicin, hun havde fået, men Williams blev ved med at insistere. 

En CT-scanning afslørede, at hun rigtig nok havde adskillige små blodpropper i lungerne.  

Men blodpropperne var bare starten på et seks dage langt drama, bliver det yderligere fortalt i Vogue.  

Hendes sår fra kejsersnittet sprang op, fordi Serena Williams hostede så meget efter blodpropperne i lungerne. 

Da tennisstjernen atter blev opereret fandt lægerne en stor blodansamling i hendes bug, som var forårsaget af den blodfortyndende medicin hun fik for at holde blodpropperne for døren. 

Derfor blev Williams nødt til atter at bliver opereret. Her fik hun et filter sat ind i en større blodåre for at forhindre flere blodpropper i at samle sig i hendes lunger. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

Serena Williams havde håbet på at forsvare sin titel til årets første Grand Slam-turnering, Australian Open, men i sidste uge meldte hun ud, at hun ikke bliver klar til start den 15. januar. 

- Efter at have spillet i Abu Dhabi har jeg indset, at selv om jeg er meget tæt på at være klar, så er jeg ikke, hvor jeg gerne vil være, oplyste Serena Williams i en meddelelse. 

- Selv om jeg er skuffet, så har jeg besluttet, at jeg ikke stiller op i Australian Open i år, tilføjer tennisstjernen, der vandt selvsamme turnering sidste år, da hun var gravid med sit første barn. 

I Vogue-interviewet fortæller Serena Williams, at hun håber på at kunne vinde 25 Grand Slam-titler. Dermed slår hun Margaret Courts rekord på 24. Pt. har Serena Williams vundet 23 Grand Slam-titler. 

Den nybagte mor fortæller i interviewet, at fødslen af hendes datter har ændret den måde, hun griber sin profession an. 

- Faktisk tror jeg, at det at få en baby måske hjælper. Når jeg er for angst for at tabe kampe, og nu føler jeg, at meget af den angst er forsvundet, da Olympia  blev født. Når jeg ved, at jeg har denne smukke baby, jeg kommer hjem til, gør, at jeg ikke føler, at jeg behøver at spille flere kampe. Jeg har ikke brug for pengene eller titlerne eller prestigen. Jeg vil gerne have dem, men jeg har ikke brug for dem. Det er en helt anderledes følelse for mig, lyder det fra Serena Williams.   

I galleriet kan du se billeder fra Serena Williams' bryllup i New Orleans:

Serena Williams' bryllup i New Orleans

Sponsoreret indhold