Hollywood20. januar 2017

16 VILDE facts om Donald Trump du (måske) ikke kendte

I dag får USA’s ny præsident, når 70-årige Donald Trump tiltræder posten i Det Hvide Hus. I den anledning har vi på SE og HØR samlet en række vilde facts om USA's – og verdens – mest mægtige mand.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/donald_trump_1.jpg
 (Foto: All Over)

USA får i dag ny præsident. Han hedder Donald Trump. Han er 70 år gammel og har en bachelorgrad i økonomi fra University of Pennsylvania fra 1969.

Men vidste du for eksempel, at Donald Trump i 1980’erne lancerede sit eget brætspil? Eller vidste du, at han har panisk angst over for bakterier?

SE og HØR har her samlet 16 vilde og sjove facts om Donald Trump, der som bekendt sikrede sig sejren efter en hæsblæsende og historisk valgkamp tilbage i begyndelsen af november.

Den republikanske kandidat havde en overraskende føring fra start og endte med at vinde med de nødvendige 270 valgmænd - efter at han blandt andet vandt vigtige svingstater som Iowa, Pennsylvania og Florida.

Klokken 08:33 den 9. november 2016 kunne nyhedsbureauet AP erklære, at Donald Trump havde vundet Wisconson, der dermed sikrede ham 274 stemmer i valgmandskollegiet. Omkring det tidspunkt kom det også frem, at Donald Trump havde modtaget et privat opkald fra hans modstander, Hillary Clinton, der lykønskede ham med sejren.

Det var de færreste, der havde spået, at 70-årige Donald Trump ville sejre under valgkampen sidste år.

Den excentriske forretningsmand og mangemillionær blev af mange kaldt en "cirkusklovn", da han annoncerede, at han ville forsøge at indtage jobbet som USAs næste præsident.

Han blev kaldt "outsideren" og ham, der sagde, hvad han ville - og mange politiske eksperter var derfor ikke sene til at konkludere, at Donald Trump ikke ville få nok medvind til at vinde over Hillary Clinton, der de sidste 40 år har haft politik helt tæt inde på livet.

Men Donald Trump vandt altså valgkampen i Guds eget land. Han bliver USA's 45. præsident og afløser Barack Obama i dag.

Se vilde facts om Donald Trump i galleriet herunder:

Vilde facts om Donald Trump

Sponsoreret indhold