Fylder 52 år i dag: 12 ting du (måske) ikke vidste om Dylan McKay

(Foto: MEGA)

Han smeltede tusindvis af pigehjerter som den rebelske, følsomme og problemfyldte Dylan McKay, der kæmpede med både kærlighedsproblemer og hang til stoffer og lidt for mange øl.

Mandag sov den 52-årige skuespiller Luke Perry så ind efter et massivt slagtilfælde. SE og HØR hylder nu den afdøde skuespiller Luke Perry med en række sjove facts, som du (måske) ikke vidste.

1) Hans rigtige navn var Coy Luther "Luke" Perry III.

2) Luke Perry er opvokset i Fredericktown i Ohio. Han gik på Fredericktown High School, hvor han var skolens mascot, Freddie.

3) Efter skolen flyttede Luke Perry til Los Angeles for at forfølge sin drøm om at blive skuespiller. Han flyttede rundt i jagten på et TV- eller filmjob og boede i både Huntington Beach, Long Beach, Downey og Paramount.

4) Luke Perry udtalte senere, at han nåede at gå til 215 auditions, før at han til sidst scorede et job i en TV-reklame.

5) Luke Perry medvirkede i sin tidlige karriere i musikvideoen til bandet Twister Sisters sang ”Be Chrool to Your Scuel”, og så fik han også en rolle i serierne ”Loving” og ”Another World” i slutningen af 1980’erne.

6) I 1990 scorede en ung Luke Perry rollen som Dylan McKay i ”Beverly Hills 90210”. Faktisk gik han til audition i håb om at få rollen som Steve Sanders – den gik i stedet til Ian Ziering.

7) Til at begynde med var det planen, at Luke Perry (der spillede den frække og problemfyldte Dylan McKay) kun skulle medvirke i én eller to afsnit – folkene bag serien var nemlig hverken imponeret over hans karakter eller evner. Men seernes positive respons fik TV-selskabet Fox til at beholde Luke Perry.

8) Rollen som Dylan McKay gjorde Luke Perry til en af de største teenagestjerner i 1990’erne – men trods successen valgte Luke Perry at forlade den populære serie i 1995 for at jagte mere modne roller.

9) Samme år spillede han med i den italienske film “Vacanze di Natale” fra 1995, hvor han spillede rollen som sig selv.

10) På det tidspunkt udtalte Luke Perry, at rollen som den frække Dylan McKay var fortid – men alligevel endte han med at vende tilbage til ”Beverly Hills 90210”, hvor han medvirkede de sidste tre år, hvor serien kørte.

11) Selv om Luke Perry ikke har formåede at få ligeså stor succes siden rollen som Dylan McKay, har han alligevel talrige TV-serier og film på CV’et. Han medvirkede blandt andet i ” Jesse Stone: Lost in Paradise”, ”Red Wing” samt TV-serierne ”Major Crimes”, ”Community” og ikke mindst ”Riverdale”. Hans sidste film bliver ”Once Upon A Time In Hollywood”, hvor han spiller overfor Leonardo DiCaprio og Brad Pitt.

12) Luke Perry blev gift med Rachel Sharp i 2003 – men skilt ti år senere. De delte forældremyndigheden over parrets to børn, Sophie Perry og Jack Perry.

Tag den ultimative Beverly Hills 90210-quiz herunder:

 

 

Du kan se billeder af Luke Perry i galleriet herunder:

Luke Perry er død - billeder fra hans liv

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close