Hollywood4. april 2016

Jubilæum: 10 ting du (måske) ikke vidste om ”Bridget Jones’ Dagbog”

I dag er det præcis 15 år siden, at vi første gang mødte den kiksede, klodsede og kærlighedshungrende Bridget Jones. Det hylder vi ved at samle en masse facts, som du måske ikke vidste om den populære komediefilm
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/30.553821.jpg
 (Foto: All Over)

Hvem husker ikke scenen, hvor Bridget Jones dukker op til udklædningsfesten iført et ”sexet” bunny-outfit – for blot at finde ud af, at der slet ikke var tale om en udklædningsfest?

Hvem kan ikke også huske det tåkrummende øjeblik, hvor den uopnåelige Daniel Cleaver opdager, at Bridget Jones uheldigvis har valgt at iføre sig mormortrussen frem for de mere sexede?

Ja, der er med andre ord utallige sjove scener i alletiders komediefilm ”Bridget Jones Dagbog”.

Og i dag er det faktisk 15 år siden, at filmen første gang løb over skærmen.

4. april 2001 kunne briterne således første gang møde den kiksede, klodsede og kærlighedshungrende Bridget Jones – og ikke mindst følge hendes kamp om at finde den helt store kærlighed.

I den anledning har vi på SE og HØR samlet 10 sjove facts om filmen, som du (måske) ikke vidste - og så har vi også samlet et stort galleri med billeder af Bridget Jones, Daniel Cleaver og alle de andre skuespillere fra filmen. Se galleriet nederst i artiklen.

1) ”Bridget Jones’ Dagbog” er baseret på Helen Fieldings bog af samme navn. Og bogen er en nyfortolkning af Jane Austens storsucces ”Stolthed og fordom”.

Du kan se en masse billeder fra den første film i det store galleri nederst i artiklen.

2) For at blive klar til rollen gik Renée Zellweger ”undercover” hos forlaget Picador i tre uger. Hun kaldte sig Bridget Cavendish og havde faktisk et billede af skuespilleren Jim Carrey på sit skrivebord. De dannede nemlig par på dét tidspunkt, men ingen på forlaget fattede åbenbart mistanke.

3) Der var MANGE andre skuespillerinder i spil til rollen. Blandt andre Kate Winslet, Tilda Swinton, Liz Hurley, Rachel Weisz, Selma Blair, Nicolette Sheridan, Emily Mortimer og Kristin Scott Thomas – men det blev som bekendt Renée Zellweger, der løb med hovedrollen.

4) Og Renée kom på hårdt arbejde i forbindelse med ”Bridget Jones’ Dagbog”. Hun skulle nemlig tage en del på. I syv måneder spiste hun derfor tre store hovedmåltider, en masse usunde snacks (croissanter og cheesecake) – og dyrkede slet ikke motion. Resultatet blev, at Renée tog over 11 kilo på. Og så var hun ellers klar til rollen som den kiksede Bridget.

5) Komedien blev filmet i Notting Hill, Shepperton Studios og i Snowshill i Gloucestershire. Det var midt om sommeren, og derfor var der naturligvis mangel på sne. Derfor er det kunstigt sne, der bruges i filmen.

6) Renée ryger ikke og ønskede heller ikke at ryge. Derfor er hendes cigaretter i filmen nogle ”urtecigaretter”.

Du kan se en masse billeder fra den første film i det store galleri nederst i artiklen.

7) Komediefilmen blev som bekendt et stort hit – og der var faktisk også en del prisnomineringer til skuespillerne, Renée var således nomineret til en Academy Award for Bedste Skuespillerinde, en BAFTA Award for Bedste Skuespillerinde i en bærende rolle, en Broadcast Film Critics Association Award for Bedste Skuespillerinde, en Empire Award for Bedste Skuespillerinde, en Golden Globe Awards for Bedste Skuespillerinde, en MTV Movie Award for Bedste Kys (sammen med Clin Firth), en Screen Actors Guild Award for Bedste præstation for en kvindelig skuespiller i en bærende rolle, en Teen Choice Award for Choice Chemistry (sammen med Hugh Grant), En Teen Choice Awards for Choice Liplock (sammen med Hugh Grant) og en Dallas-Fort Worth Film Critics Association Award for Bedste Skuespillerinde.

8) Også filmens soundtrack blev et kæmpe hit. Soundtracket var komponeret af Patrick Doyle, og soundtracket indeholdt også to hit-sange: Gabrielles ”Out of Reach” og Geri Halliwells ”It’s Raining Men”.

9) i 2004 udkom efterfølgeren til ”Bridget Jones’ Dagbog”. Filmen hed ”Bridget Jones: På Randen af Fornuft” – og også i denne film medvirkede både Renée Zellweger, Colin Firth og ikke mindst Hugh Grant. Filmen modtog også gode anmeldelser.

10) Om lidt får vi så fornøjelsen af et gensyn med Bridget og co. I år får tredje film i serien nemlig premiere. Desværre bliver filmen – ”Bridget Jones’ Baby” – uden Hugh Grant. Til gengæld har den britiske musiker og charmør Ed Sheeran takket ja til at medvirke. Filmen får premiere til september. Og ihh vi glæder os!

Du kan se en masse billeder fra den første film i det store galleri herunder:

Billeder fra Bridget Jones' Dagbog 2001

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_22.png

Sponsoreret indhold