Kongelige 22. september 2020

Frederik fortsatte romancen trods Mary: Bettina var der stadig

Som en ægte sømand havde kronprinsen en overgang piger på begge sider af Ækvator.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da kronprins Frederik i forbindelse med sin 50-års fødselsdag i forfjor tænkte tilbage på de glade dage, efter han havde mødt Mary 16. september 2000, mindedes han, at han ikke var i tvivl om, at han havde mødt en helt særlig kvinde, som han ville udforske mere.

Men for 20 år siden handlede Frederik ikke som en mand, der var helt så sikker i sin sag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

Den danske actionprins havde et godt øje til smukke kvinder, før han blev en gift mand og far til fire. (Foto: Claus Poulsen)

Mens han turnerede rundt i Australien i det første halve år efter OL i Sydney, hvor han havde mødt og charmeret sig ind på Mary gennem adskillige møder, sad kæresten Bettina stadig hjemme i Danmark.

Men da hun endelig fik sin charmeprins hjem igen, havde han ikke en besked til hende om, at han havde fundet en anden.

Tværtimod.

I oktober 2000 fejrede Frederik og Bettina hendes fødselsdag sammen, de tog på juleshopping i Paris sammen, og de holdt også nytår sammen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Franck Bel)

Muligvis var det Mary, der rumsterede i hovedet på kronprins Frederik, da han i julen 2000 tog på shoppetur i Paris med Bettina. (Foto: Franck Bel)

Først i marts 2001 offentliggjorde kæresteparret, at de nu var eks’er.

Det var dog ikke Frederiks beslutning, lod Bettina omverdenen vide.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Ulla Aue)

Forholdet mellem Frederik og Bettina Ødum holdt i to år, indtil hun sagde stop.
En del af tiden havde der da også stået en australier på sidelinjen og fanget Frederiks opmærksomhed – og hjerte. (Foto: Ulla Aue)

– Jeg har valgt at slutte forholdet, men jeg er ikke nogen ulykkelig pige. Det, der nu er sket, er bedst for os begge to, sagde hun dengang til BILLED-BLADET.

– Vi har været enige om dette her, men jeg vil da godt sige, at det er mig, der har taget det sidste skridt, og det har ikke været nemt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

De kom før Mary
Til en fest hos Peter Zobel optrådte sangeren Maria Montell, som straks charmerede sig ind i Frederiks hjerte.
Forholdet holdt et par år, men blev kompliceret af, at ikke alle mente, at en popsanger ville være egnet som kommende dronning. (Foto: Claus Poulsen)

Smuttede fra fest

I B.T. opsummerede hofreporter Bodil Cath, hvorfor forholdet havde været svært at holde sammen på:

– Frederik havde for eksempel ikke ret meget tid til at være med til at fejre Bettinas 25-års fødselsdag 5. oktober. Han var der kun et par timer, før han rejste på ferie i Australien uden sin kæreste, skrev avisen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

En anden af Frederiks billedskønne 90’er-scoringer var undertøjsmodellen Katja Storkholm – aner man visse ligheder med vores kommende dronning …? (Foto: Claus Poulsen)

Hvad Frederik skulle “Down Under”, vidste Bettina Ødum altså sandsynligvis ikke.

Et par år efter bruddet giftede Bettina sig med Kim Berknov – og var altså allerede en gift kvinde, da Mary i 2004 troppede op i Vor Frue Kirke for at give sit endegyldige ja til at leve med kronprins Frederik i medgang og modgang.

(Foto: Aller Media)

Før hun giftede sig med tv-ikonet Mikael Bertelsen, erobrede Google-direktøren Malou Aamund Frederiks udelte opmærksomhed i  et par år, indtil hun blev standset af politiet en nytårsaften i bil – plørefuld og med Frederik på passagersædet. (Foto: Aller Media)

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold