Mary og Frederik: Tog hinanden med storm

Den 8. oktober 2003 blev kronprinsen og hans australske kæreste officielt forlovet – og hyldet på Amalienborgs balkon.

Den 8. oktober 2003 blev kronprinsen og hans australske kæreste officielt forlovet – og hyldet på Amalienborgs balkon.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

De mødtes, de så hinanden – og de blev straks forelskede. 

Der var ingen tvivl hos hverken kronprins Frederik eller Mary Donaldson. Lynhurtigt var der kærlighed i luften, da de mødtes under OL i Sydney i september 2000.

Og så var det endda lige før, det slet ikke lykkedes, for faktisk havde kronprins Frederik ikke lyst til at gå i byen den aften. Han var lige ankommet til Sydney, havde jetlag og var træt.

Men hans græske fætre fik overtalt ham til at gå med ud at spise og tage på en rigtig drengetur i byen. På restaurant Slip Inn kom en flok lokale piger, der skulle have en glad aften.

En af dem fik som bekendt mere end bare en glad aften.

Efter sigende var det den nuværende spanske konge, dengang kronprins, Felipe, der tippede Frederik om én bestemt pige, der viste sig at være Mary Donaldson. Og så begyndte amorinerne at flyve rundt i luften.

– Jeg følte virkelig, at det var en soulmate. Jeg var draget af Mary på alle fronter, fortalte han senere i bogen ”Frederik – kronprins af Danmark”.

Mødtes flere gange
Dagen efter ringede Frederik til Mary. Han havde allerede varme følelser for hende.

– Der var noget specielt ved den pige, følte jeg, og hun var da heller ikke afvisende, da jeg ringede. Så vi mødtes faktisk flere gange under OL og lærte hinanden bedre og bedre at kende, fortalte kronprinsen i bogen.

Afstanden mellem Danmark og Australien var dog et problem. De to nyforelskede unge mennesker ringede jævnligt sammen, og Frederik rejste så ofte som muligt til Sydney for at være sammen med Mary. Det blev mere og mere alvorligt imellem dem.

Kun ganske få vidste besked, bl.a. den danske ambassadør i Australien samt selvfølgelig de sikkerhedsfolk, der altid fulgte kronprinsen. De havde dog fået mundkurv på.

Men der skulle gå et helt år, inden pressen fik nys om forholdet. Begge har siden sagt, at det var en stor fordel, at det kunne holdes hemmeligt. Da det endelig blev offentligt kendt, blev begge fulgt nøje. Mary Donaldson var dog altid fåmælt og ville helst ikke sige noget.

Frederik friede i Rom
I 2002 kom Mary til Danmark for første gang og fejrede nytår med Frederik. I løbet af sommeren det år flyttede hun ind i en luksuslejlighed ved Langelinie i København.

I 2003 friede kronprins Frederik under en meget hemmelig og privat rejse til Rom. Han havde købt en forlovelsesring, og som det sig hør og bør, gik han på knæ og friede og sagde ifølge eget udsagn i bogen ”Frederik

– kronprins af Danmark” – naturligvis på engelsk – til Mary:

”’Du kan ikke sige nej, du må ikke sige nej, du bliver nødt til at sige ja’, og så sagde hun ja. Vi var lykkelige og bare os to”. 

Læs meget mere om kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i det store kongelige tillæg i denne uges SE og HØR.

Bryllup mellem Kronprins Frederik og Mary Donaldson 14. maj 2004

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close