Det frække29. juni 2020

Sådan spotter du en dating-svindler

Catfishing og andre former for datingsvindel er et stigende problem. Her er en guide til at undgå at det sker for dig.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sad_woman.jpg
 Foto: MEGA

De er derude. I stort antal. De såkaldte catfishers. Mennesker uden den mindste moral, som blot er ude på at snyde dig i en ugennemsigtig verden af onlinedating, hvor mange ikke er, hvad eller hvem de udgiver sig for at være.

Du kan altid stole på en Magic Wand-vibrator

Catfishing er ikke blevet mindre brugt, efter Coronaen lammede den virkelige verden uden for skærmene, men hvordan spotter du en catfisher, så du ikke bliver snydt for enten kærlighed, penge eller afpresset for frække billeder eller videoer?

Den London-baserede datingekspert for datingappen Match Hayley Quinn fortæller til magasinet Cosmopolitan, at der er flere forskellige typer af catfishing.

Den hvide løgn-typen

Den mindst farlige er typen, der burger billeder, som ikke helt modsvarer det, du ser. Der kan være særligt mange filtre på, eller billederne kan være gamle. Måske har du endda selv prøvet at gøre noget lignende. Disse kan ifølge eksperten godt fortjene at få en ekstra chance efter en date, hvis de i øvrigt ikke udviser bekymrende adfærd.

Find frækt legetøj til par her hos Sinful

Romantiksvindleren

Disse prøver at manipulere dig med søde ord og hjerteemojis, men arbejder på at narre penge ud af dig. I Nigeria arbejder disse scammere professionelt i virksomheder, hvor alle har deres specialiteter. Nogle er gode til at skrive med de ofte sårbare og enlige kvinder, mens andre er gode til at forfalske dokumenter eller sørge for billedmanipulation. Læs denne artikel fra en professionel svindlerrede i Nigeria. De bygger et tillidsforhold op til kvinden og beder så om penge til eksempelvis en flybillet eller medicinregninger.

Identitetstyven

Det kan godt være, at de bare lige vil spørge lidt ind til din fødselsdato eller adresse, men de prøver at snyde sig til at overtage din identitet eller hacke sig ind på dine profiler. Giv ikke oplysninger der kan bruges mod dig.

Afpresseren

Disse vil forsøge at få eksempelvis nøgenbilleder fra dig eller måske tekst, hvor I har en meget seksuel samtale. Det kan også være, at I har sex over cam. Vedkommende gemmer så dette og bruger til at afpresse dig ved at true med at sende det til dine venner og familie, hvis du ikke betaler.

Firmaet

Både på datingsider og ikke mindst på Facebook og Instagram kan du støde på profiler med smukke mennesker, der vil have din opmærksomhed. Disse lokker dig typisk ind på en tredjepartsside, hvor de forsøger at sælge dig seksuelle ydelser. Tjek antallet af venner på profilen. Hvor gammel er den? Er der pludselig andre personer på den, som har fået hacket deres konto? Og helt grundlæggende – brug din sunde fornuft. Har denne meget unge og attraktive person tilfældigvis fundet dig blandt millioner af andre tilfældige profiler og ønsker at være din nye kæreste?

Sådan spotter du en svindler

Sådan spotter du ifølge Mai Holdom, ved advokatfirmaet Edmonds Marshall McMahon, en svindler.

De stiller mange spørgsmål, men fortæller kun ganske lidt om sig selv

Det eskalerer lynhurtigt til kærlighed

De har hele tiden undskyldninger for ikke at møde dig ansigt til ansigt

Billederne er ’for perfekte’

Find det frækkeste lingeri lige her ;-)

De fortæller meget omfattende historier om, hvorfor de har brug for penge

De bliver desperate, insisterende eller meget direkte, hvis du ikke sender penge med det samme

De er modvillige til videoopkald – sandsynligvis fordi de skjuler noget

Går lidt for meget i detaljer om tragiske historier – ofte er mændene enkemænd.

Sponsoreret indhold