Det frække4. november 2019

Sådan skal sund sæd smage

Her kommer svaret på et af livets helt store spørgsmål.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/saed_kvinde.jpg
 Foto: MEGA

Uanset om du er mand eller kvinde, bør dette spørgsmål interessere dig. For hvordan bør sund sæd egentlig smage?

Glidecreme med jordbærsmag kun kr. 29,- (sponsoreret link)

Som mand kan det være ret så interessant at vide, om alt er, som det skal være, og samtidig forøger man givetvis sine chancer for gentagen oralsex, hvis ens partner er forvisset om, at alt har den rette konsistens, lugt og smag.

Og som kvinde? Ja, så er det jo bare en af de ting, man nok gerne vil vide, hvis ellers man dels er heteroseksuel samt holder af at give et blowjob i ny og næ.

Men helt basalt så er det jo også en måde at finde ud af, om den pågældende mand er sund og rask i et biologisk perspektiv.

Svampet smag

Smagen af sæd kan have stor variation fra mand til mand, siger Dr. Shirin Larkini til magasinet Cosmopolitan. Men der er visse ting, man skal lægge mærke til for at få en indikation om, hvorvidt sæden er sund.

Skins kondomer med smag (sponsoreret link)

  • Man kombinerer flere væsker med sperm for at lave sæd, og de påvirker alle, hvordan det smager.

  • Spermen passerer sædstrengen og ind i sædlederen, hvor der dannes et antioxidant, der også dannes i champignon, produceres. Det kan være med til at give sæd en lettere svampet smag.

  • Sædlederen tilfører også fruktose, som giver en sødere smag. Og nå nogen ejakulerer, så udskilles der flere kropsvæsler fra prostata og sædkirtlerne, som igen kan ændre på smagen og lugten. Den har en lugt lidt ligesom blegemiddel på grund af det alkaliske indhold, konstaterer lægen.

Dette kan ligeledes give en bitter alkalisk smag.

Sund sæd er ifølge lægen almindeligvis en mat hvid eller grå væske, som er tykkere end vand, og som er geleagtig.

Hun fortæller dog, at den også kan være en anelse gullig, uden at man bør være bekymret.

Dona Kissable massagelys med smag

Og så bliver smagen i ganske høj grad påvirket af, hvad manden spiser. Særligt fødevarer med kraftig smag eller lugt.

Blomkål eller ananas

Det kan eksempelvis påvirke smagen i negativ retning, hvis manden har indtaget blomkål, hvidløg, broccoli eller kaffe, mens ananas, appelsiner og andre søde frugter får også sæden til at smage sødere.

Og så har asparges en effekt på nyrerne, som langt fra alle bliver påvirket af. Men hvis du tilhører den del af befolkningen, der kan lugte aspargesindtag i urin, så kan du godt regne med også at kunne smage det i sæd.

Det skyldes den måde, enzymer nedbryder maden og påvirker proteiner.

Husk dog på, at man kan have forskellig smag, og at den samme sæd kan opleves forskellig fra mund til mund.

Og så kan det være en fordel at drikke rigeligt vand. For jo mere hydreret du er, jo mere mildt vil sæden smage.

Spis sundt

  • Og helt overordnet er det mere sandsynligt, at du producerer en velsmagende og mindre bitter sæd, hvis du også spiser sund kost, siger Dr Diana Gall, der også er læge, til Cosmopolitan.

Omvendt er der også lugte og smage, du skal holde dig fra. Ligesom lugten afslører, når kød er blevet råddent i køleskabet.

  • Når sæd smager råddent, forkert eller fisket, så er der noget, der ikke er, som det skal være. Det kan være, at der er en infektion, så det er nødvendigt at gå til lægen, lyder det fra Diana Gall.

Velbekomme, siger vi bare …

Sponsoreret indhold