Det frække23. juli 2017

Så mange gange om ugen skal en kvinde have sex

Kvinde: så mange gange om ugen skal du have sex for din sundheds skyld
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/flirtende_2.jpg
 Foto: All Over

Det er efterhånden en slet skjult sandhed, at sex er sundt. Og faktisk får et godt og hyppigt sexliv dig til at leve længere.

En undersøgelse, der netop er publiceret i en journal med det mundrette navn Psychoneuroendocrinology, viser nemlig, at de kvinder, der jævnligt har sex, får længere telomer.

Et telom er en såkaldt gentagen basesekvens, der udgør kromosomers ender. Disse bliver kortere og kortere for hver gang en celle deler sig og e sandsynligvis med til at afgøre levetiden for enhver organisme.

Telomerne er små forlængelser af alle kromosomer, og de bliver kortere, hver gang en celle deler sig. Det kan ses hos et menneske ved, at huden bliver rynket, mens hjernen, de indre organer og musklerne svækkes. Og til sidst er de så korte, at cellen dør.

I henhold til undersøgelsen skulle kvinder have sex mindst en gang om ugen for at få den positive virkning på telomerne, der altså udskyder aldringsprocessen.

Mødre med og uden sex

Undersøgelsen blev baseret på 129 mødre, der henholdsvis var udsat for høje og lave stressniveauer, og de kvinder, der havde haft sex i løbet af ugen, havde klart længere telomerer.

- På baggrund af denne forskning ville vi udforske, hvorvidt der var et helbredsmæssigt forhold mellem seksuel nærhed, længden på telomererne og et biologisk indeks for systemisk aldring samt helbred og telomerase, der er et enzym, som bliver brugt af cellerne til at forlænge telomererne, fortæller undersøgelsens leder Tomás Cabeza de Baca til branchemagasinet PsyPost og tilføjer:

- Kvinder, der havde været seksuelt aktive i løbet af ugen, havde markant længere telomerer end de kvinder, der ikke var seksuelt aktive.

Sponsoreret indhold