Nedtur efter ferien? Kys den væk!

FOTO: MEGA

Ferien er slut. Den skuffede lidt. Og nu vender den grumme hverdag grumt tilbage.

Men sådan behøver det ikke at være, ifølge den danske parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht.

Pikant undertøj booster sexlivet

Hun har kigget i sin værktøjskasse og fundet fire ting, du kan gøre, så du ikke falder i den energifattige hverdagsfælde.

Forventninger

- Vi er mange, der kender det: Ferien skulle have været fantastisk, men den skuffede lidt med sure, overtrætte unger og ditto kæreste. Det kan næsten føles rart at komme tilbage på det vante job med klare succesparametre. På jobbet er der afstemte forventninger i modsætning til i de komplicerede liv derhjemme, hvor vi går rundt med uformulerede og uindfriede forventninger, forklarer Meulengracht.

- Men vi skal huske, at hverdage har vi flest af, så hvordan skaber vi en fantastisk hverdag?

1. Kys

Parterapeutens første bud er helt enkelt og meget afgørende: Kys mere!

- Det vigtigste er at kysse. Vi overfører nogle hormoner, når vi tungekysser, som går direkte i underlivet, og som gør, at vi føler os mere knyttet til hinanden og som tænder gnisten.

Gå ikke sur i seng: Få sikker orgasme med Zalo Queen stimulator

2. Energi

Christiane Meulengrachts andet punkt handler om, at man skal se på, hvilken energi man tager med hjem:

- Kommer man hjem sur og negativ og/eller forventer, at partneren er det, vil jeg anbefale, at man lige bruger et par minutter foran hoveddøren, før man går ind, på at få smidt negativiteten.

- For hvis du ikke er glad for at komme hjem til din familie eller kæreste, kan man jo spørge sig selv, om du overhovedet skal komme hjem til familien eller kæresten.

3. Nyt perspektiv

Ifølge Meulengracht har vi en tendens til at glemme, hvorfor vi er sammen, og så overtager jobbet, pligterne og fritidsinteresserne fokus:

- Derfor skal vi skabe en god hverdag for os selv og droppe de ligegyldige skænderier om, hvem der skal tømme opvaskemaskinen etc. 

Vi nør se det store livsperspektiv:

- Hvad vil vi gerne se tilbage på, når vi bliver gamle. Hvilket liv har vi levet? Eet fyldt med negativitet, kritik og brok og tåbelige forventninger, egne, sociale mediers, samfundets. Eller et liv, hvor vi har været glade hver dag over at komme hjem til de mennesker, vi elsker.

Derfor er terapeutens råd dette:

- Stop og og se på din hverdag, Er det en hverdag, hvor du er glad? Jo mere du autentisk og ægte glad og afslappet og rolig du er, jo mere smitter det positivt af, og jo mere overskud har du at dele ud af. Og hvad er bedre end at komme hjem med denne indstilling:

‘Hej familie, jeg har glædet mig til at komme hjem til jer og kysse og kramme jer, og alt det der med at lave mad og rydde op kan godt vente i et kvarter, for det er vigtigere med kontakt og nærvær!’ lyder det fra Christiane Meulengracht, der generelt opfordrer til mere fysisk kontant og øjenkontakt - meget gerne på bekostning af vores mobiltid.

4. Kommunikation

Den danske sexologs fjerde bud på, hvad du kan gøre for at booste dit forhold efter ferien, er at se på, hvordan du kommunikerer:

- Er du mere konstaterende og dømmende end oprigtigt nysgerrig? Det er fælde, vi let falder vi i, fordi vi tror vi kender vores partner. Men vi udvikler os hver dag, så det er ikke sikkert, at du og din partner har samme smag, holdninger og tanker, som da I mødte hinanden.

- Stil interesserede spørgsmål i kærligt toneleje. Både de enkle som ‘kan du stadig lide overkrydderen?' og det mere nuancerede som ‘hvad har du lært siden i går?

- Vi synes, vi skal være ens og mene det samme. Men sådan er virkeligheden og hverdagen ikke. Vi skal huske at være nysgerrige på hinanden og give plads til den forskellighed, siger Meulengracht til SE og HØR.

Fjernbetjent sexlegetøj gør samlivet meget sjovere og frækkere

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close