Det frække 19. august 2018

Onlinedatere leder efter overscoringer

Manglende selvindsigt: Vi søger efter dates, der er 25 procent smukkere end os selv
Foto: All Over

De allerfleste af os vil gerne have en kæreste. Og hvis det tilmed kan blive en lækker en af slagsen, så er det kun endnu bedre.

Men vi har det med at søge partnere, der i virkeligheden spiller i en anden liga end vores egen. Det antydes i et nyt studie, der er gennemført af forskere på University of Michigan i USA.

Se ekstra lækker ud i dette lingeri ;-) (sponsoreret link)

Og de tørre facts er, at vi gennemsnitligt søger efter en partner, der er 25 procent mere attraktiv, end vores eget udseende berettiger os til, når vi bruger online-datingsites eller apps.

Forskerne undersøgte datingnetværk i henholdsvis New York, Boston, Seattle og Chicago, og de brugte en algoritme, der hjalp med at inddele brugerne i forskellige kategorier alt efter, hvor attraktive eller eftertragtede, de var.

Blandt andet brugte man en algoritme baseret på antallet af modtagede og afsendte beskeder ud fra en tese om, at hvis du bliver kontaktet af attraktive personer, så er chancen for, at du også er attraktiv, højere.

VÆR ALTID PÅ DEN SIKRE SIDE MED KONDOMER - find dem billigt her (sponsoreret link)

Helt generelt viste det sig, at jo mere attraktiv en person vurderedes at være, jo længere besked modtog de. Altså hvis afsenderen vurderede, at en person var længere oppe i attraktionshierarkiet, jo længere besked sendte han eller hun af sted.

Men det viste sig, at der ikke var meget at hente på den konto. For i de fleste netværk var svarraten ikke højere ved en lang besked.

Svarer kun tilbage til dem, der er lækrere end en selv

Og så til noget mere interessant. For måske fandt man også svaret på, hvorfor så mange aldrig skriver tilbage. Faktisk valgte de fleste singler kun at svare tilbage på de ’matches’, som var marginalt mere attraktive end dem selv eller helt ud af deres liga. Og disse mennesker havde omvendt ikke meget lyst til at svare tilbage på beskeder fra matches, der lå længere nede i udseendehierarkiet.

Undersøgelsens hovedforfatter, sociolog Elizabeth Bruch, siger til avisen The Independent, at en typisk klage fra folk, der bruger disse sites og apps, er, at de aldrig får nogle svar tilbage.

- Det kan tage modet fra mange. Men selv om svarprocenten er lav, så viser vores analyse, at 21 procent af alle, der opportunistisk forsøger at få kontakt med en person, der er ude af deres liga, får svar. Så vedholdenhed kan betale sig, siger Elizabeth Bruch.

Her kan du finde alle de bedste tilbud på sexlegetøj (sponsoreret link)

Interessant var det også, at mænds tiltrækningskraft blev ved med at sige, indtil de nåede 50 år, mens det for kvindernes vedkommende kun gik den forkerte vej fra det øjeblik, de fyldte 18 år.

Sponsoreret indhold