Kender du disse nye ord på datingmarkedet?

Foto: All Over

Er du en af dem, der er på datingmarkedet? Så er du måske sapioseksuel, eller er du mere typen, der har gjort breadcrumbing til en livsstil? Og hvordan har du egentlig forberedt dig på cuffing-sæsonen, som vi netop er gået ind i?

Den omfattende onlinedating verden, der ikke blot foregår på datingsites som Tinder og Dating.dk, men også på sociale medier som Facebook og Instagram, har fået sit helt eget sprog. Et helt vokabularium, der dækker over temaer og situationer, som ville have været komplet uforståelige for bare en generation siden.

Men hvor mange af disse udtryk kender du egentlig?

Sapiosexual

En sapioseksuel person foretrækker intelligens frem for et godt udseende hos en potential partner. Hvis du ikke kan formulere dig ordentligt på skrift, så vil dine chancer hos den sapioseksuelle ligge på et meget lille sted.

Cuffing-sæson

Det lange kolde efterår og vinteren, hvor folk beslutter sig for at finde en enkelt person at holde sig til.

Ghosting

Nok den mest brugte herhjemme. Udtrykket bruges, når en person lukker ned for al kommunikation og dermed slutter et spirende forhold uden at bruge et ord.

Slow Fade

Når personen gradvist bakker ud af et potentielt forhold, men ikke lukker alt af på en gang som i ghosting.

Zombieing

Når nogen først har ghostet sig ud af et forhold, men forsøger at gøre et comeback. For eksempel når personen ud af det blå liker et af dine billeder på Instagram, efter du ikke har set eller hørt fra vedkommende i et godt stykke tid.

R-Bombed

Når du kan se, at nogen har læst dine beskeder, men ikke svarer tilbage. Når du for eksempel kan se på Facebook, Instagram eller WhatsApp, at dit budskab er nået frem, men at der ikke bliver skrevet igen.

Amatonormativitet

Forestillingen om, at alle singler vil være i et monogamt forhold, og at de ville have det bedre, hvis de var i et.

Breadcrumbing

Når nogen lægger et spor af små flirtende beskeder, men som aldrig har til hensigt at mødes. De komplimenterer løs og frister dig, men de vil aldrig mere end det.

Benching

Når nogen siger ja til en date, men så ændrer tidspunktet. Gerne flere gange. Det sker typisk, når personen dater flere på en gang og hele tiden vil holde sin date på bænken, mens der holdes et vågent øje med andre muligheder.

Demiseksuel

En person, der skal føle en stærk følelsesmæssig tilknytning til en person, før vedkommende føler sig seksuelt tiltrukket.

Måske hjælper det med glidecreme? ;-)

Peacocking

En person der sørger for at se ekstra godt ud på de sociale medier (eller i virkeligheden) for at få kommende datingpartneres interesse.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close