Det frække 15. februar 2021

Mobilen får mere opmærksomhed end kæresten

Danske parterapeut hjælper jer med at se på hinanden i stedet for mobilen
FOTO: MEGA

Den er lige ved hånden hele tiden. Når du venter på bussen, når du ser tv, og når du er sammen med kæresten.

Sexlegetøj fra sinful.dk forbedrer dit forhold

Mobiltelefonen har simpelthen ændret vores adfærd radikalt de seneste år. Og ny undersøgelse af danskernes mobilvaner peger da også på, at vi har hovdet nede i mobilen i hele 5,2 timer. Om dagen.

Tid

Noget af den tid burde man bruge på kæresten i stedet, mener den danske parterapeut og sexolog Christiane Meulengracht fra christiane.nu. For hendes klienter er det vigtigste i livet partner, børn og familie, men..:

- Derfor er det paradoksalt, at rigtig mange trods de bedste ønsker og intentioner alligevel vælger at bruge det meste af deres dyrbare nærvær, opmærksomhed og gode energi alle andre steder end på netop deres kære. Og i den forbindelse er smartphonen én af de helt store opmærksomhedsrøvere og nærværsdræbere, siger Christiane Meulengracht i en pressemeddelelse.

Nærvær

Meulengracht påpeger, at vi kun har en begrænset mængde opmærksomhed, nærvær og tid at give af, og mange af os sløser den bort på mobilen uden at tænke over det:

- Fra hjerneforskningen ved man, at vi mennesker kun har begrænsede mængder ressourcer til rådighed, når det gælder den udelte opmærksomhed, dvs. kortere perioder, hvor vi er stand til at koncentrere os, fordybe os og holde alt andet ude.

- Her er det derfor vigtigt, at kærligheden, parforholdet og familien ikke taber, fordi alle ressourcer bliver brugt på arbejde, venner, sport - og ikke mindst på smartphonen. Udelt opmærksomhed er nok den største gave, vi kan give et andet menneske, forklarer parterapeuten.

Frækt undertøj glæder både ham og hende

FOTO: Christiane.nu.

Christiane Meulengracht fortæller, at man bør tage bevidste valg omkring sin mobil og sit forhold: - Den langsigtede konsekvens ved at udsætte nærværet og lade dig distrahere af telefonen kan blive tabet af kærligheden og familien. Foto: Christiane.nu.

 

Fire bud

Derfor kommer Christiane Meulengracht med fire bud på, hvad man bør gøre i stedet for at tjekke mobilen konstant:

# Sammenlign antallet af timer du dagligt bruger på fx sociale medier, nyheder og spil i forhold at være både mentalt og fysisk tilstede med din partner og familie. Der er ikke et facit for, hvad der er rigtigt eller forkert, men måske bliver du overrasket.

# Drop push-notifikationer, som netop er designet til at tiltrække din opmærksomhed og 'forstyrre’ dig fra dét, du er i gang med. Prioriter og afinstaller de apps, som helt unødvendigt stjæler din tid.

# Hold dig fra arbejdsmailen på telefonen om aftenen - eller beslut dig eventuelt for et bestemt tidspunkt om aftenen, hvor du tjekker din arbejdsmail. Også her kan det for mange være et godt råd at slå push-notifikationerne fra.

Hot tilbud: Få 3 stykker sexlegetøj for 200,-

# Afsæt 15 minutter hver dag, hvor du sammen med din partner beslutter at være 100 procent nærværende. Hvor smartphones er slukket, hvor det ikke handler om børn, praktik og madlavning - men om, at I kan holde i hånd, være nysgerrige på hinanden og ægte nærværende sammen. Det er et kvarters investering, som kan gøre en stor forskel i mange parforhold.

Læs mere om Christiane Meulengracht her

Sponsoreret indhold