Det frække24. januar 2021

Det kan du selv gøre for at booste dit forhold

I stedet for at brokke dig over kæresten, kan du med fordel gøre disse syv ting
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/megaclipm28362_47198.jpg
 FOTO: MEGA

Synes du, at dit forhold er visnet lidt, føler du ikke, at din kærester ser dig, begærer dig, og skændes I mere, end I knalder?

Du synes sikkert, at det er din kærestes skyld.

Legetøj til par booster sexlivet

Men måske har du selv en finger med i spillet. En ting er sikkert: Du kan kun ændre din egen adfærd og indstilling. Hvis du gør det, kan forholdet blomstre igen.

Så undgår I også turen til parterapeuten.

Psykologen Karen Nimmo har disse syv råd.

1. Lyt

Så tempoet ned, og lyt ordentligt efter. God kommunikation begynder med at lytte. Så i stedet for at overdænge din partner med dine tanker, følelser, planer og ‘du burde gøre dit og dat,’ kan du bare høre efter, hvad din kæreste egentlig fortæller dig.

Du behøver ikke engang at komme med kommentarer, blot indikere, at du hører, hvad der bliver sagt, og at du endda forstår det.

Kend dine egne røde knapper

Går du i forsvarsposition, når du bliver kritiseret, eller kan du ikke lade ting fare, reagerer du med overdreven jalousi på de mindste tegn?

Hvis du ved, hvad der får dig op i det røde felt, hvad der gør dig vred, ked af det, forurettet, kan du bedre reagere mere hensigtsmæssigt og være i stand til at fortælle, hvilke følelser din partner vækker i dig.

Lækkert lingeri vækker begges sexlyst

Udtryk dine behov - på det rette tidspunkt

Det er ofte forbundet med sårbarhed at give udtryk for sine behov. Og derfor kommer de først i spil, når man er presset, vred eller ked af det. Hvor pointerne risikerer at drukne i negative følelser,

Men hvis du er i stand til at fortælle om, hvad du har brug for, på en rolig, klar og rimelig måde, så er det meget mere sandsynligt, at han både lytter og forstår.

Vær tydelig

At være tydelig, når du giver udtryk for dine behov, er ikke det samme som at være bossy. Samtidig bør du heller ikke være for uklar i dine meldinger. ‘Jeg vil have du tager mere initiativ,’ eller 'du skal ordne flere huslige pligter' er både upræcist og får ham til at sig hjælpeløs og håbløs.

Vær konkrekt: Sig ‘Jeg kunne tænke mig at få mere tid til min træning på onsdage, gider du hente ungerne der?’ Det er et godt udgangspunkt for forhandlinger.

Tryk pause

Når du er i en samtale, som er ved at udvikle sig til en diskussion og skænderi, kan du med fordel lige trykke på pauseknappen.

Giv dig selv lidt tid til at tænke over, hvad du siger og hvordan du siger det. Er det virkelig nødvendigt og vigtigt at brokke dig over det nedslåede toiletbræt. Ikke alle konklikter skal løses, eller slet ikke når man er i affekt.

Trøst dig selv

Det er selvfølgelig både i orden og naturligt at være sur eller ked af det. Men det er ikke orden af lade dine følelser gå amok, fordi dine ord og handlinger kan såre og være svære at komme tilbage fra.

Find en måde, du kan falde ned på på, og fortæl din kæreste, at du lige har brug for en time out til at køle ned.

VærDSæt din kæreste

Det er meget let at falde i gryden med brok. Men prøv istedet at give udtryk for alle de ting, du værdsætter ved din kæreste.

Alle elsker at få ros og blive anerkendt og værdsat. Det er faktisk meget svært at gøre det for meget.

Brug mere gulerod og mindre pisk. Tak din partner, og du vil få mere af alle de gode ting, du takker for.

Sinfuls tryllestav sikrer orgasmen

Sponsoreret indhold