Det frække 1. juni

Lægen ordinerer: Ingen sex over halv time

Du skal passe på slitage og overanstrengelse
Alt med måde. Undgå skader og udmattelse. 
Alt med måde. Undgå skader og udmattelse.
FOTO: Colourbox.com

Langt de fleste af os knalder typisk omkring et kvarters tid, men mange drømmer om at gøre som kendisser som Sting og Kourtney Kardashian og alverdens ukendte tantrikere:

Dyrke sex i timevis.

Men det viser sig heller ikke at være en god ide.

Kom på få minutter med en Satisfyer

I hvert fald ifølge britisk læge, der fraråder de lange sessions på grund af risikoen for udmattelse og skader.

Ja, det er lægen Charlotte Cremer, der kommer med advarslen, som du hermed kan tage til dig og stikke i næsen på din partner, næste gang vedkommende antyder, at I er lovligt hurtigt færdige.

Krop

Cremer anerkender dog, at det kan være en vidunderlig oplevelse at dyrke i timevis, men:

- Det er vigtigt at forstå den påvirkning, det kan være på din krop og dit velbefindende. Udmattelse er en markant bekymring, idet længerevarende aktivitet kan dræne energiniveauet og give let hovedpine eller endda få dig til at besvime som følge af manglende iltoptagelse, siger lægen, der dermed får langvarig sex til at lyde som tur på Mount Everest.

Øv dig i at holde længere med disse blowjob

Og strabadserne er ikke slut, idet Cremer har øje for flere problemer ved maratonsex. For kroppen producerer ikke nødvendigvis nok smørelse til at holde tingene glidende i lang tid:

- Mangelfuld lubrikation kan resultere i smertefulde rifter i skeden, hvilket øger risikoen for urinvejsinfektion og svampeinfektion og større risiko for at smitte eller blive smittet med en kønssygdom.

Lægetasken

Charlotte Cremer har dog et enkelt remedie i lægetasken, som kan afhjælpe visse af problemerne:

- Ved at bruge vandbaseret glidecreme kan man mindske risikoen for skader og øge komforten.

Og mens kvinden i øvrigt kan opleve ømhed efter langvarigt samleje, især hvis det er livlige aktiviteter med dybe stød eller mange orgasmer, har manden sit at kæmpe med, når han skal knalde i timer: Også for ham kan manglende smørelse være ubehageligt, irritere og potentielt skade, især hvis han er omskåret.

Sweet spot

Så hvor er the sweet spot, hvor lang tid skal man knalde for at få den optimale nydelse uden ikke komme til skade?

- Der er ikke nogen definitivt tid på det ideelle knald, men det er et generelt råd at ikke overstige 30 minutter livlig aktivitet for at undgå at stresse kroppen og minimere risikoen for skader eller udmattelse. Sikkerhed bør altid prioriteres, og det er afgørende at tage pauser i sessionen for at sikre gensidig nydelse og en tryg oplevelse.

Og således fik lægen talt det frække ud af maratonsex.

Også herhjemme er en læge ude og advare mod langtidssex: Til Illustreret Videnskab siger Astrid Ditte Højgaard, overlæge ved Sexologisk Center på Aalborg Universitetshospital.

- Samlejet kan godt være for langt. Og det er jo tit den naturlige afslutning på et samleje, når manden kommer. Når han har svært ved det, kan samlejet vare op til mellem en halv og en hel time - eller længere, og det er ikke en rar situation for nogle af parterne. Man bliver øm og udkørt, fordi der ikke er nogen oplagt afslutning, forklarer Højgaard.

Sponsoreret indhold