Det frække22. maj 2023

Hvordan vil du tages? Her er din sexstil

Vi har alle forskellige måder, vi ønsker, at partneren tager initiativ til sex
Hvilken form for initiativ til sex virker for dig?
Hvilken form for initiativ til sex virker for dig?
 FOTO: Colourbox.com

Hvem tager initiativet til de erotiske udskejelser - og hvordan?

Det er afgørende viden, som mange par ikke er bevidste om, når den første tids vilde spontansex fader ud.

Tag ansvar for egen orgasme: prøv den revolutionerende Satisfyer

For måske vil du helst have, at din partner tager teten ved at flirte på dig dagen lang via søde beskeder og lange blikke, mens han er mere til den direkte massere-kærtegne-gramse-version.

Det kan i den grad føre til sårede følelser af pres og afvisninger. Men nogen skal tage initiativet, hvis der skal sex på menuen.

Dette initiativ er dog også forbundet med en stor sårbarhed, idet man sætter sig selv og sin lyst på spil: Måske siger kæresten nej, og det nej kan føles som en personlig afvisning, hvor du kan tænke, at partneren ikke tænder på dig længe, eller at du gør noget forkert.

Det kan være selvfølgelig være sandt, men det kan også skyldes, at man bare har forskellige sexinitiativstile, hvoraf nogle måske er decideret aftændende for partneren.

Derfor er det klogt at finde ud af sin egen stil, og hvad partnerens stil er. For de lykkelige par husker nemlig, at god sex og et godt sexliv handler om at give og tage. Hvor man har såkaldt sexual communal strength. En koncept med rødder i sexforskningen, som drejer sig om at være villig til at skiftes til at prioritere hinandens lyster og behov.

Er du med på den bundlæøse trussetrend?

Seks måder

Her er de seks former sexinitiativ, som de er formuleret af sexterapeuten Vanessa Marin. Man kan godt have flere, men nogle er mere udpræget andre.

De tager i nogen grad udgangspunkt i kvinder, og hvordan de ønsker, at partneren tager initiativ. Hvilket betyder, at hvis du, kære læser, identificerer dig som kvinde, kan du bruge disse punkter til at spejle dig i, hvorefter du kan dele denne viden med din partner.

Er du partner med en kvinde, kan du bruge det til at blive mere bevidst om hendes behov og måske endda tale med hende om det.

Slow burn: Gør mig kåd

Din lyst til sex skal bygges op langsomt, pirrende forventninger, lystfulde spænding. ‘Skal vi knalde?’ gør intet for dig.

Forspil for dig ikke bare pille-pille, ae-ae, men en dag eller flere med flirtende beskeder og sigende blikke: Måske er det en lang romantisk aften krydret med flirtende samtaler, vidende blikke og sensuel berøring. Måske er det planlagt sex, hvor sex først sker efter et par dage med frække beskeder.

G-punktsdildoen giver den myteomspundne orgasme

Omsorg: Pas på mig (og knald mig)

Du skal ikke forføres, men passes på. Du har svært ved at slappe af og komme i stemning, fordi du har travlt med din indre to do-liste.

Det, der får dig i gang, er, når din partner gør nogle gode ting for dig. For eksempel når din kæreste gør et karbad klar til dig, og mens du ligger der og bløder op, ordner han nogle af dine ting fra to do-listen. Det kan give dig den tid og ro, du har brug for, for at komme i den rette stemning.

Legesyg: Leg med mig

Det tænder dig, når din partner er legesyg sammen med dig. Du vil have en partner, der kan få dig til at grine. Humor kan være pirrende på flere niveauer.

Jeres fælles joke, som kun I kender, giver dig en følelse af samhørighed. I det hele taget er humor en god måde at mindske spændinger og stress. Og så er humor jo et tegn på både intelligens og kreativitet, som er attraktive personlighedstræk.

Det tænder mig, at du tænder på mig - begær mig

For at få lyst til sex, skal du føle dig begæret. Du har brug for, at din kæreste viser, hvor tiltrukket vedkommende er af dig, at du er uimodståelig.

Det kan gøres med ord i form af komplimenter og handlinger som et spontant kys, der ikke kun viser, at din kæreste vil have dig, men at han vil have dig lige nu.

Faktisk tænder du på, når din partner tager styring og viser vejen med autoritet. Måske endda ved at skubbe dig op ad væggen og give dig et intenst kys.

Tal til mig - samhørighed

Følelsesmæssig forbindelse er afgørende for din lyst. Før I bliver fysiske, har du brug for noget intimitet. Det kan være i form af kvalitetstid sammen, hvor I har intime samtaler. Det største afrodisiakum er at føle, at du og din partner er fuldstændig afstemt med hinanden og på samme side.

Hold mig, kys mig, rør ved mig

Sexinitiativ skal ske gennem berøring, ikke ord. Din krop vækkes af kærtegn. Det kan være en massage, masser af kys eller kærlige kram. Spontan sex kan virke for dig, hvis der er meget berøring.

Bemærk, at du (og din partner) måske har flere af disse stilarter. Din initieringsstil kan meget vel ændre sig over tid og for nogle gennem cyklus. Med andre ord er disse ting ikke faste, og derfor er det vigtigt, at sex er et vedvarende samtaleemne i dit forhold:

Din og din partners tilpasningsevne er jeres seksuelle superkraft.

Sponsoreret indhold