Det frække 12. oktober 2021

Kvinde jamrer: - Min mand stønner for højt

Men høje sexlyde er befordrende for de erotiske udfoldelser
FOTO: MEGA

Er du en skriger? Stønner du højlydt, jamrer du med volumenkanppen skruet op 11 - eller sukker du knap nok, når du har sex?

Og hvad med din sexpartner - er han en stille brummer eller lyder det, som om han får tæsk i fitnesscentret? 

Denne klitoris- og g-punktsvibrator vil få dig til at juble af fryd

Lydsiden er vigtig for sexoplevelsen. For begge parter.

Sexlyde fungerer nemlig som kommunikation og feedback (ja, det er dejligt, hvad du gør - mere af det), ligesom sexlydene kan være udtryk for, at du ikke holder igen under de lystige lege. Og hvis du højlydt giver udtryk for din nydelse, kan det få dig partner til at føle sig som en god elsker.

For meget

Men det kan åbenbart også blive for meget for nogle. En 28-årig kvinde klager sin nød på debatforummet rareddit.com. Hendes kæreste er for højlydt og for beskidt i sin mund under sex:

'Han stønner højt, både når han kysser, gramser og slikker mig, han smasker, når vi kysser,' jamrer kvinden, der erkender, at hun ikke selv giver mange lyde fra sig.

Med den gode glidecreme skriger du ikke af smerte, men af lyst

Den amerikanske fortsætter sin ynk:

'Jeg har bedt ham om at skrue ned, men han forstår det ikke og siger, at han kan lide at give udtryk for sin nydelse - men jeg synes, det er overdrevet og lidt forceret.'

Sympati

Hun får en del sympati i kommmentarerne. Nogle foreslår høj musik under elskoven, men andre mener, han skal iføres en gagball.

Andre antager, at han ser for meget porno, som han så efterligner.

En fræk legetøjsboks fra sinful.dk får jer begge til at klynke af nydelse

Sært nok er der ingen, der påpeger, at høje sexlyde også har positive sider.

For ifølge en del forskning på området nyder mange både at stønne højt og at høre partneren gøre det samme.

Der er dog visse kønsforskelle: Mænd er mest interesserede i at høre en kvindes taknemmelige jamren (der måske viser, at han er en god elsker), mens kvinder er glade for dirty talk, der taler til fantasien.

Give slip

Den danske sexolog Rikke Thuesen har udtalt, at sexlyde handler om at give slip i kroppen:

- Vi er meget fastlåste og forkrampede til daglig, og udbrud og at vise følelser med stor volumen er ikke velset. Man ler behersket, men græder i det stille, det er ilde set at råbe op, og folk, der viser stor begejstring, er bare for meget. Så vi er opdraget med at holde på formerne og ikke larme. 

Det gør sig ofte også gældende i seksualiteten, hvor vi også passer på med ikke at udfolde os overdrevent:

- Lige indtil kroppen tager kontrollen, og hjernen slipper, og man overgiver sig til sanser, følelser, lugte, lyde, osv. Så det giver meget god mening, at man i takt med ophidselse stiger, kan give sig fuldstændig hen til det, der er lige nu.

Hvis du ikke ved, hvordan sex lyder, når der er skruet op, så klik ind på orgasmsoundlibrary.com. Her har kvinder - og nogle mænd - fra hele verden uploadet private, intime lydoptagelser af sex og onani. Det er ikke for sarte ører.

Derfor stønner kvinder

Psykologen Christopher Ryan, der har skrevet ’Sex at Dawn: The Prehistoric Origins of Modern Sexuality’, gennemgår forskellige evolutionære forklaringer på, hvorfor kvinder egentlig stønner under sexakten. Ryan forklarer, at hunner i mange primater laver lyde før, under eller lige efter parring. Hunnens kopulationskald er en invitation til hannerne, som ultimativt kalder på sæden hos den han, hun parrer sig med. Men også andre hanner inden for hørevidde opmuntres til at komme med deres sæd. Hun opfordrer med andre ord til promiskuitet.

Forskeren Stuart Semple optog mere end 550 sexlyde fra syv forskellige hunbavianer og analyserede dem. Og han fandt frem til, at disse lyde indeholder vigtige informationer - dels om hvor i cyklus hun er (mere komplekse lyde, når hun var tæt på ægløsning), og dels om hvilken status parringspartneren har (jo højere status i gruppen, jo længere og mere distinkte var lydene). Det betyder, andre hanbavianer formodes at få at vide, om de kan gøre hende gravid, ligesom de kan få en fornemmelse af status på hannen, hvis de skulle have lyst til at nærme sig.

Christopher Ryan konkluderer, at hunprimaterne (og altså også menneskers elskovslyde) har to formål: at få hannen til at komme så hurtigt som muligt, og dels at lokke andre hanner i nærheden til at komme med deres sæd, så hun kan få det bedste mulige afkom.

[node:aller-poll]

Sponsoreret indhold