Efter Sheens HIV-afsløring: Kondomfirma vil have sikker sex-emojis

All Over / #condomemoji

I 1980’erne var der kun en ting, unge mennesker frygtede mere end en atomkrig. Og det var kønssygdommen HIV, der dengang var lig med aids og i sidste ende den sikre død.

Men i dag kan forskellige behandlinger ofte holde det farlige virus i ave, og epidemien spredte sig aldrig for alvor fra det afrikanske kontinent til resten af verden.

Charlie Sheens nylige indrømmelse af at leve med sygdommen har dog bragt HIV tilbage i fokus. For når en stenrig, hvid celebritet som han kan få det, er han næppe den eneste. Og man behøver ikke at leve et så i særdeleshed seksuelt aktivt liv som den 50-årige skuespiller.

Beskyt dig mod sygdomme på en sjovere måde. Kondomer i alle variationer her.

For selv om mange kan leve nogenlunde normale liv med HIV, så er det langt fra alle. HIV er stadig en farlig virus.

Det har fået kondomvirksomheden Durex til at efterspørge emojis, der opfordrer til sikker sex. Der er naturligvis en økonomisk interesse i en sådan emoji, men samtidig er det også en god måde at trænge igennem til de unge.

Dyrk sikker, men god, sex - find alle de bedst bedømte stykker legetøj her.

Man har således opfordret en million mennesker til at bruge og dele hashtagget #condomemoji for at skabe verdens første sikker sex-emoji, som, man håber, vil blive en del af udvalget på de unges smartphones.

- Denne type emojis vil hjælpe unge mennesker med at overvinde pinligheden ved at diskutere sikker sex, tilskynde konversation og skabe opmærksomhed om vigtigheden af at bruge kondomer for at beskytte sig mod seksuelt overførte sygdomme som HIV og aids, lyder det fra Karen Chisholm, Marketing Director i Durex USA.

Hun leverer samtidig følgende undersøgelsesresultater.

- 80 procent af de 18 – 25-årige synes, det er lettere at udtrykke sig ved hjælp af emojis, og mere end halvdelen bruger emojis, når de skriver om sex.

- 84 procent af de 18 – 25-årige siger, at de føler sig tryggere ved at tale om sex, når de bruger emojis.

- Mere end halvdelen af de 18 – 25-årige siger, at de ikke tænker på sikker sex, og at halvdelen ikke tror, at HIV nogensinde vil ramme dem selv eller nogen af deres venner.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close