Klit-testen skal gøre dig klogere på kvinders orgasmer

FOTO: LANA ABIE/UNSPLASH.COM.

I mange film og serier får kvinder orgasme under penetration. Og endda gerne efter få minutter med penis i skede-sex.

Sådan er virkeligheden langt fra for langt de fleste kvinder. Undersøgelser peger på, at kun mellem 20 og 40 procent, kan få orgasme ved penetration alene.

Resten kræver stimulation af klitoris

Og for at få os alle sammen - både mænd og kvinder - til at forstå, at klitoris er hovedvejen til nydelse og orgasme for flertallet af kvinder, har to britiske kvinder udviklet konceptet Clittest.

Frustrationer

34-årige Frances Raynor fra Glasgow, Skotland, og Irene Tortajada, 25 og fra London, er blevet frustrerede over sexscenerne, de har set i film, hvor det ofte mere end antydes, at kvinder får orgasme ved penetrationssex.

Derfor skabte de clit-testen, der skal fejre film, tv og bøger, som viser, at klitten har afgørende nydelse- og orgasmebetydning. De opfordrer folk til, at på de sociale medier hylde de medieprodukter, som består testen, med hashtagget #clittestpass.

Og de film og serier, som ikke husker klitoris, skal så fordømmes med #clittestfail.

Består klittesten

Et eksempel på en scene, der består klittesten, er, hvor kvinden modtager oralsex. Eller den på anden vis anerkender, at klitoris findes. Eller ved, at den antyder kvindelig masturbation ved fx en hånd, der søger ned mellem benene på hende - eller ved at vise skuffelse over penetrationssex.

Serien 'Crazy Ex-Girlfriend' består testen:

Og scenen dumper så, hvis den blot indeholder penetrativ sex, der viser, at kvinden nyder det.

Seksualundervisning

Frances Raynor giver både mangelfuld seksualundervisning og forkerte sex scripts (seksual-fortællinger, som vi ubevidst følger, fordi de er dem, vi ser omkring).  skyldes for den udbredte uvindenhed i forhold til klitoris:

  • - Da jeg voksede op, var jeg fuldtændig på bar bund i forhold til min egen nydelse, fordi ingen havde fortal mig om klitoris. Allerede som ung kendte jeg til blowjobs, penis i skede sex og mandlig onani, men intet, jeg læste eller så, lærte mig om, hvordan kvinders kroppe fungerer, udover menstruation og graviditet.

  • Sådan ser hele klitoris ud - det er kun lige hovedet, der er synligt:

  • - Dette misvisende sexual script er en af hovedårsagerne til, at kvinder og piger, der har sex med mænd, har skuffende, dårlig eller endda smertefuld sex i alamerende omfang, hævder Raynor.

Rapperen Megan Thee Stallion har sunget om klitoris på nummeret 'Captain Hook,' hvilket gør, at hun består klit-testen:

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close