Det frække 26. marts 2020

Joan Ørting fylder 60: Jeg har alt – undtagen en mand

Den rødhårede sexolog runder et skarpt hjørne torsdag, men glæder sig til at blive ældre – og til at møde sin soulmate.
(Foto: Dan Mariegaard)

De fleste kvinder jubler ikke ligefrem ved tanken om, at pensionsalderen nærmer sig, men hos Joan Ørting, som fylder 60 år den 26. marts, forholder det sig helt anderledes.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den kendte sexolog og terapeut har slet ingen kvaler ved, at rynkerne bliver dybere, fortæller hun fra hjemmet på Langeland, hvor SE og HØR møder hende. Faktisk tværtimod. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Den hvide kjole fandt Joan i Indien, og det var planen, at hun skulle have den på til sin fødselsdag, men festen er nu blevet udskudt til næste år på grund af coronavirus. (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg har glædet mig i mange år til at komme i 60’erne. Jeg kan ikke forstå, at mange har svært ved at blive ældre. Man kommer mere i balance, og alt det der pleaser-halløj, det ryger væk. Jeg skal ikke længere finde ud af, hvem jeg er. Nu handler det om finjustering og balance, og jeg har en indre kærlighed til mig selv, siger rødtoppen.

I krig med tre mænd

Den herlige zen-tilstand kommer dog efter et årti, som ikke ligefrem har kørt efter Joan Ørtings egen drejebog til det perfekte liv.

– I 50’erne har jeg været i krig med tre mænd. Først min far, der slog hånden af mig i seks år, fordi han skammede sig over, at jeg var i medierne som sexolog. Så var der en af mine betroede medarbejdere, der næsten kørte mit firma konkurs, uden at jeg vidste det. Og så Carsten (Joans eksmand, red), der gik en lørdag eftermiddag, fortæller Joan Ørting, som nu har været alene på gården i fire år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Sexologen bor alene på en gård på Langeland.
– Jeg føler mig helt vildt stærk og inspireret og fornyet. Jeg føler mig slet ikke gammel og træt, fortæller rødtoppen. (Foto: Dan Mariegaard)

– Det var tre meget vigtige mænd i mit liv. Hvad er der så tilbage? Selvstændighed på alle områder. Det er det, det er endt med. Jeg er fuldstændig selvstændig, siger sexologen.

Og den selvstændighed skal der ikke pilles ved, medmindre en mand formår at feje benene fuldstændig væk under den frække rødtop, som nyder at være alene og i kontrol på hjemmefronten.

– Jeg har alt. Det eneste, jeg ikke har, er en mand. Det er det eneste. Jeg har en podcast, et hus på Christianshavn, over 100 elever, god økonomi. Jeg har jo alt. Men der er også noget enormt dejligt ved at vide, at der er ting, der ligger foran en. Den der håbefuldhed. Jeg kommer til at møde min soulmate.

Let adgang til hankøn

Alderen kommer heldigvis ikke til at hindre Joan Ørting i at finde den perfekte mand, for som sexologen udtrykker det, så har hun altid haft ”let adgang til drenge”.

– Jeg har altid haft kærester. Der har jeg været heldig. Så det ligger foran mig, når jeg har lyst. Men ikke før, jeg bliver helt vildt forelsket. Ellers ville jeg slet ikke gå med på det kompromis, det er at bo sammen. Jeg har været gift to gange, det skal jeg heller ikke igen. Frihed er det vigtigste for mig. Frihed og flow.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Halløjsa ...
Sexologen bor alene på en gård på Langeland. (Foto: Dan Mariegaard)

Håbefulde ungersvende skal dog ikke regne med, at få Joan på cv’et, mens hun leder efter sin soulmate, for et hurtigt knald kommer slet ikke på tale. 

– Sex uden kærlighed gider jeg slet ikke. Bare for en eller anden pik? Jeg har aldrig lavet one-night stands. Så er det meget dårlig sex. Hvorfor ikke flere nætter?

Sponsoreret indhold