Nyheder11. februar 2019

Forsvarede voldtægtsdømt: Joan Ørting i chok

Joan Ørting fortryder nu sit forsvar af krammeterapeuten Per Brændgaard, der i sidste måned blev dømt for voldtægt af en 29-årig kvinde. Tidligere har Joan Ørting forsvaret Per Brændgaard og brugt ham i sin undervisning. Men det er slut nu
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-dk09/oktober/joan-orting-dropper-sagsanl-jpg.jpg
 Foto: Lars H. Laursen

Hun har forsvaret ham – og så sent som i weekenden brugt ham i sin undervisning på sin sexologuddannelse.

Men det er slut nu.

Sexolog Joan Ørting fortæller til Ekstra Bladet, at hun ikke længere vil støtte eller bruge Per Brændgaard i sin undervisning.

Per Brændgaard blev i sidste måned idømt et år og to måneders fængsel for at have voldtaget en 29-årig kvinde, som han havde kramme- og kropsterapi med.

Efterfølgende valgte Joan Ørting at forsvare Per Brændgaard, og efter B.T. kunne afsløre, at den 47-årige krammeterapeut deltog i undervisningen på Joan Ørtings sexologkursus i weekenden, fastholdt hun hans uskyld.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joan_oerting_kw.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Joan Ørting vil ikke længere bruge den voldtægtsdømte i sin undervisning. Foto: Kaspar Wenstrup

- Jeg tror, retten har truffet en forkert beslutning. Derfor er jeg glad for, at sagen er anket til landsretten, sagde Joan Ørting til B.T. og tilføjede:

- Jeg har jo ikke talt med pigen (den 29-årige kvinde, red.), men der gik jo nogle dage, før hun anmeldte det. Jeg tror, hun har følt sig skuffet over, at det gik så stærkt, og han var hurtigt færdig, og så følte hun sig udnyttet. Men altså i virkeligheden var det jo bare et dårligt samleje. Det har vi vel alle sammen prøvet, sagde hun til B.T.

Efterfølgende rasede danskerne dog mod Joan Ørting, og det væltede ind med kritiske kommentarer fra flere, der mente, at Joan Ørting helt burde undlade at kommentere sagen samt bruge den nu voldtægtsdømte i sin undervisning.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/kramme.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Per Brændgaard er blevet kendt skyldig i voldtægt af en 29-årig kvinde. Foto: Ritzau Scanpix

De mange hadske beskeder har chokeret Joan Ørting i en sådan grad, at hun nu har taget kritikken til sig og reageret på den.

Til Ekstra Bladet fortæller hun således nu, at hun fortryder, at hun udtalte sig om sagen – og at hun ikke længere fastholder, at Per Brændgaard er uskyldigt dømt.

På spørgsmålet om hun vil bruge ham igen i sin undervisning, svarer Joan Ørting til Ekstra Bladet:

- Nej. Lige nu er jeg fuldstændig i chok over den reaktion, der er kommet fra tusinder af kvinder mod mig. Jeg fortryder hvert eneste ord. Det er helt misforstået. Hvis jeg havde været så heldig at få fat i en pædofil, så ville jeg stå inde for, at han kom ind på min skole og fortalte – men jeg står ikke inde for hans handlinger. Nu er det mig, der bliver brændt på bålet. Det har jeg virkelig lært noget af, siger Joan Ørting til Ekstra Bladet.

Foruden fængselsstraffen blev Per Brændgaard frakendt retten til at udøve kramme- og kropsterapi i et år fra dommen samt dømt til at betale 30.000 kroner til den unge kvinde.

Sponsoreret indhold