Det frække17. oktober 2023

Her er de 11 ting, der sikrer dit forhold

Hvad synes du, din kæreste skal kunne?
muscular man kissing passionate woman with big breast
Det her er bare en af de ting, som en kæreste skal være god til.
 FOTO: Colourbox.com

Du vil gerne have, at dit forhold varer længe og kærligheden for evigt. Men for at det kan lykkes, skal visse ting dog spille ordentligt.

Og her taler vi ikke om, hvem der tager opvasken eller hvem der bestemmer, hvor skabet skal stå. Selv om begge dele er vigtige, skal vi et lag eller to dybere ned.

Den fjernbetjente trussevibrator gør en tur i Ikea meget frækkere

For videnskaben har fundet ud af, at der er personlighedstræk, som har afgørende betydning for, om et forhold bliver en succes på den lange bane.

Træk

Forskere spurgte godt 200 mænd og kvinder om, hvilke træk en partner skal have for, at de får lyst til at blive i et forhold. Analyser af svarene viste 75 forskellige træk.

Dernæst blev 1200 personer i parforhold bedt om at bedømme deres partner i forhold til de træk, ligesom deltagerne skulle fortælle, hvor godt deres forhold er og hvor længe det mon ville vare.

Joan Ørtings sexede sanse-box fra Sinful til alle nysgerrige par

Og vupti, så identificerede forskerne 11 træk, som de kalder magnetiske kvaliteter - fordi de holder sammen på forholdet:

Pålidelig og trofast: Mere end noget andet er det at have en partner, som du betragter som pålidelig, en magnetisk kraft i det langvarige forhold.

Dedikeret og omsorgsfuld: Folk forventer, at deres forhold varer ved, når deres partner er engageret i at tage sig af dem og prioritere tid med dem og på alle andre måder vise ægte engagement.

Det kan man ikke vide, før man har været sammen et stykke tid, men det er en magnetisk kvalitet, når forholdet kører.

Sjov at være sammen med: Har din kæreste en god sans for humor? Er han intelligent og fantasifuld og grundlæggende godt selskab? Det er en magnetisk kraft, som holder forholdet i live.

Romantisk og følsom: Hengivenhed og tiltrækning er afgørende i parforhold, fx når kæresten viser sin romantiske og følsomme side.

Komme godt ud af det med familie og venner: At have en partner, der kommer godt ud af det med de mennesker, der er vigtige for dig, er en magnetisk kvalitet, der fremmer forholdsstabilitet.

Hjælpsom derhjemme: At være en god kok og eller være klar på at dele de huslige pligter, betyder noget. Det kan være svært at se i begyndelsen af et forhold, men denne magnetiske kvalitet gør det mindre sandsynligt, at du skrider.

God i sengen: Et godt sexliv stabiliserer forholdet. Det er en magnetisk kvalitet, når du finder en partner, der kan tilfredsstille dig seksuelt, som begærer for dig, og som kan fastholde din seksuelle interesse.

Positiv: En positiv attitude og at være selvsikker, dynamisk og munter er magnetisk og forlænger forholdet.

Gyng jer til et sjovere sexliv

Kompromisser: En jamrende og ufleksibel og kompromisløs holdning er skidt, mens et langvarigt forhold næres af evnen til at indgå kompromisser.

Fælles interesser: Når din kæreste deler dine interesser, får I gerne færre konflikter og I oplever øget entusiasme i forholdet. Således er fælles interesser en magnetisk faktor i at holde et forhold sammen.

Godt økonomisk: Penge ikke alt, men som et praktisk element kan økonomisk stabilitet understøtte forholdsvarighed.

Har din kæreste ovenstående kvaliteter? Har du?

Køn

Overordnet set var der ikke de store forskelle på, hvad mænd og kvinder i undersøgelsen prioriterede. Dog viste mændene at lægge mere vægt at have en kæreste, der er et godt knald og som indgår kompromisser. Kvinderne vægtede til gengæld en dedikeret og omsorgsfuld partner.

Måske undrer du dig over, at fysisk tiltrækning/et sexet ydre ikke figurerer på listen. Det betyder nok i del i begyndelsen, men glider altså i baggrunden på den lange bane.

Før du begynder at være alt for kritisk overfor din kæreste, skal du huske på, at der skal to til en tango:

Forholdsstabilitet er heller ikke kun et resultat af hver enkelt partners handlinger, men også af deres fælles dynamik.

Med andre ord: Hvad bringer du selv med til festen?

Sponsoreret indhold