Det frække30. april 2021

Derfor skal I lave date nights

Man skal huske at lave sjove dates med kæresten, for de fremmer intimiteten i forholdet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/167190919_897217494400588_6447339689121766096_n.jpg
 FOTO: LES KANER

Date night - hmm.

Er det ikke kun noget, de laver amerikanske komedier om? Er det ikke lidt fjollet at gå på date med kæresten, som man i forvejen ser hver dag?

Find det frække lingeri til din date night her

Næ, for ifølge videnskabelig undersøgelse booster date nights nemlig intimiteten og nærheden i parforholdet.

Også den danske parterapeut Amanda Lagoni kommer sine bud på, hvorfor og hvordan du kan bruge date nights i dit forhold.

Det viser videnskaben om date nights

Canadiske forskere lavede to delstudier med cirka 500 deltagere, alle i parforhold. Det mest interessante er det andet delstudie. Her fik man deltagerne til at planlægge og gå på en date med kæresten og derpå fortælle, hvordan de havde det i ugen efter.

Her fremgik det så, at de folk, som havde arrangeret og taget på en date, de betragtede som spændende og lærerig, følte sig tættere på kæresten en hel uge efter.

Bungee jump

Og så tænker du sikkert ‘gisp, skal jeg bungee jumpe, gå til tango eller croquis?’

Næ, for det viser sig, at folk oplevede glæde og intimitet af at gå ud at spise sammen, gå i byen, vandre, tage på picnic, gå til koncert, gå til vinsmagning og madlavning.

Dog pegede studierne også på, at oplevelser væk fra hverdagen og hjemmet fungerede bedst.

Sexlegetøj til par booster dit forhold

Redskaber

Danske Amanda Lagoni er parterapeut og sexolog. Hun har netop udgivet bogen ‘At elske er ikke en følelse.’

Den handler om blandt andet om, at det velfungerende parforhold og kærligheden ikke kun bygger på varme følelser, men også på handlinger og valg. Bogen er fyldt med konkrete redskaber til at skabe et bæredygtigt forhold.

TIl SE og HØR siger Amanda Lagoni:

- Jeg anbefaler en date night om ugen. Ikke nødvendigvis en ‘ud-af-huset-date,’ men sammenhængende tid - gerne et par timer - hvor udelt opmærksomhed og tid sammen er i fokus.

Fundament

Lagoni mener, at parforholdet er fundamentet i en familie eller det fælles hjem, og det skal prioriteres, kontinuerligt og opmærksomt, hvis fundamentet - parforholdet - skal være bæredygtigt.

- Mange par har en datenight hver eller hver anden måned, men prioriterer i stedet venner og frititdsaktiviteter ugentligt. Det er i mine øjne en lidt skæv fordeling af tid.

- At prioritere tid til oplevelser - og ikke bare logistik og partnerskab - skaber minder. Det er vigtigt at skabe gode minder i parforholdet. Når vi har gode oplevelser sammen, og skaber gode minder på ugentlig basis, vil det også skabe dejlige følelser, siger terapeuten.

Kvalitetstid

Ifølge Lagoni gælder det også i disse tider, hvor mange er meget hjemme. At vi er hjemme sammen, betyder jo ikke nødvendigvis, at vi har kvalitetstid med hinanden:

- Hvad der er kvalitetstid er relativt og må defineres af parret. Men jeg kan anbefale at lave noget sammen, at have en oplevelse sammen. Det kan være at tænde bålet i haven og lave dessert over åben ild. Det kan være en mountainbike-tur i skoven, med medbragte snacks. En aftenbadetur eller at lave mad sammen hjemme i køkkenet.

- Det kan også være en online gin-smagning eller at spille et ny-indkøbt spil eller at høre en podcast sammen, mens vi nyder et eller andet lækkert at spise eller drikke. Kun fantasien sætter grænser - og lidt og simpelt har også ret. Det vigtigste er den udelte opmærksomhed, og at vi har tid til at være sammen og tale sammen.

Amanda Lagoni anbefaler, at man lægger aftalerne i kalenderen, samt sørger for, at det er på skiftende initiativ: Hver anden gang har man ansvaret og initiativet til at finde på og eksekvere, og hver anden gang følger man med og nyder, at den anden har planlagt noget.

Intet sige 'jeg elsker dig' som en ny dildo

Sponsoreret indhold