Forskere: Her er den helt sikre flirt

FOTO: MEGA

Du oplever måske, at hvis du bare udviser den mindste form for venlighed overfor en mand, tolker han det, som om du er ude på noget.

- Jamen, du flirtede jo, udbryder han småfornærmet, når du venligt afviser hans tilnærmelser.

Sinful.dk har samlet det bedste sexlegetøj til kvinder her

Men nu peger forskning faktisk på, at mænd godt kan genkende et flirtende ansigt, når de ser et. I de fleste tilfælde.

Mimik

De tre amerikanske forskere måtte dog udføre hele seks delstudier for at finde ud af det. 

Forskerne fik en række kvinder, hvoraf nogle var skuespillere, til at flirte. Det fremgår af undersøgelsen, at nogle var bedre til at sende effektive flirtesginaler end andre, ligesom nogle mænd var bedre til at genkende dem. Og nogle signaler sendt sammen blev så genkendt som flirt af næsten alle, både mænd og kvinder.

Ved hjælp af et avanceret analyse-system, Facial Action Coding System, identificerede forfatterne bag undersøgelsen følgende ansigtsmimik som udtryk for flirt:

Ansigtet tiltet lidt på siden og nedad, et lille smil, samt øjenkontakt. 

Signaler

Når mændene i undersøgelsen havde set fotos af kvinder med det flirtende udtryk - i modsætning til andre udtryk som neutral eller smilende - var de hurtige til at opdage sexrelatede ord i en efterfølgende øvelse.

Find det frække lingeri til den hede date

Det tolker forskerne så således: Kvinder anvender flirtesignaler som tegn på seksuel interesse, og samt at mænd faktisk opfanger denne nonverbale kommmunikation som indledende parringssignaler.

Selvfølgelig er der en række udfordringer ved studiet. Nemlig at mænd generelt overfortolker kvinders interesse.

Det fremgår da også af debatten på videnskabformidler Rolf Degens twitter, hvor du også kan se et af de fotos, som forskerne brugte.

At det kan være svært at lægge ansigtet i de rette folder i forhold til, hvad man vil give udtryk er, kan ses på det tweetets andet foto, som hovedforfatter bag undersøgelsen, Parnia Haj-Mohamad fra universitetet i Kansas, har lagt på fakultetets hjemmeside.

Er hun blot venlig og imødekommende eller råflirter hun?

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close