Din hjerne er kodet til at lyve for at få sex

Foto: MEGA

Har du nogensinde fyret en lille løgn af for at få noget på den dumme? Naturligvis har du det. Og det er ikke nødvendigvis at lyve dig single eller rigere, det kan også bare være, at du har ladet som om, at du syntes, han var god til at spille guitar, da han hev den seksstrengede op foran lejrbålet, mens du mest af alt tænkte på, om han i virkeligheden mishandlede en kat.

Har du købt Sinfuls Deluxe-julekalender? Skynd dig før den bliver udsolgt

Og det er ikke bare almindeligt. Det er nærmest en videnskabelig uundgåelighed. Altså at lyve for at få sex. Det fremgår af en undersøgelse, som er publiceret i Journal of Experimental Psychology.

Vi er simpelthen programmerede til at lyve for at få hul igennem hos en potentiel sexpartner. Begge køn. Så selv om du faktisk betragter dig som et menneske, der har god moral, og som undgår at fortælle løgne, så kan sagen stille sig ganske anderledes, når der er et muligt knald i farvandet.

Det gør, at du blandt andet vil forsøge at stille dig selv i et mere fordelagtigt lys.

Klon din penis - den bedste julegave til svigermor ;-)

  • - Når muligheden for at få sex er til stede, så er folk mere tilbøjelige til at ændre attitude og kaste sig ud i en bedragerisk præsentation af sig selv. Med andre ord indordner de sig efter forholdene, tilføjer usande detaljer til historier og decideret lyver, lyder det fra forskerne, der har gennemført undersøgelsen for University of Rochester og Interdisciplinary Center Herzliya i Israel.

Man gennemførte undersøgelser af adfærdsmønstrene hos 600 heteroseksuelle studerende, som fik besked på at indtage den modsatte holdning af en attraktiv fremmed, som de snakkede med. Men de blev opdelt i to grupper, hvor den ene blev udsat for seksuelt eksplicitte billeder, mens de andre ikke gjorde.

Svenjoyment - pak mig ud-string

De resulterede i, at den første gruppe var langt mere tilbøjelig til at indtage de samme holdninger, som den attraktive person, de talte med. I visse tilfælde svarede de meget vagt eller undgik at svare på spørgsmål, såsom om de ville date en person, der trænede, eller om de kunne lide at kæle.

I en anden undersøgelse konkluderede forskerne ifølge Metro.co.uk, at deltagerne sommer tider løj den attraktive fremmede lige op i fjæset. For eksempel når det gjaldt antallet af tidligere sexpartnere.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close