Det frække10. december 2021

Derfor skal du være glad for alle dine ekser

Det kan du lære af dine gamle kærester - også de dårlige
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/megaclil30090417greas434_6916_1.jpg
 FOTO: MEGA

Efter måneders surmulen og endeløse skænderier gik også det forhold itu.

Det kan du så græde over, til du kaster op, du kan kan ærgre dig over den spildte tid og de sårede følelser og udsigten til, at du igen skal op hesten, som næste gang MÅ være den sidste.

Danske par får sjove lege og fantastisk sex med fjernstyret Amaysin vibratoræg

Men faktisk bør du være taknemmelig over alle de brudte forhold. For hver og en lærer dig noget om dine behov, dine drømme og dine grænser.

Det viser ny forskning, som to amerikanske psykologer har lavet.

Forskerne dybdeinterviewede 35 mænd og kvinder i alderen 24 til 40 om deres i alt 256 tidligere relationer.

Her er, hvad forskerne lærte om, hvad vi lærer af vores gamle forhold.

Sådan kan DET være at være i et forhold
Selv de korte og de første relationer lærer dig, hvordan du kan tackle de store følelser, både den helt elektriske tiltrækning - og der, hvor den ikke er gensidig.

En deltager fortæller fx, hvor en gymnasieflirt påvirkede hele hendes ungdom. Han var den første til at fortælle hende, at hun var smuk, og både de måder, han behandlede hende godt og dårligt, fik stor indflydelse på i hendes fremtidige partnervalg.

Har I samme smag i frækt undertøj? Find ud af det her

Du tror måske nu, at du ved præcis, hvilken kæreste du har brug for. Men for at komme frem til det, må du prøve en masse, som IKKE er den slags.

Du er fx taget på date med en fyr, der både er lækker og nogenlunde velklædt og endda charmerende. Det viser sig bare, at han er nedladende overfor tjeneren, og der går det op for dig, at din næste kæreste ikke skal være arrogant.

For at finde ud af hvad du kan lide og ikke lide må du med andre ord kysse en del frøer først.

Selvfølgelig kan du have positive erfaringer med gamle kærester, dates og bollevenner, som du kan tage med dig videre.

Det kan jo godt være, at forholdet ikke gik på den lange bane, men alligevel har du opdaget, at hans rolige gemyt/udadvendthed/store diller er træk, du søger i den næste kæreste.

Vi skal ikke glemme sex. Hvis du ikke helt sikker på din seksualitet, hjælper dine eventyr med både mænd og kvinder dig med at blive afklaret omkring, hvilken vej du vender.

Og dette samme gælder naturligvis sexlyster: Bollevennen, du kaldte Smækkeren, lærte dig, at du har brug for BDSM i dit sexliv - men også at det ikke kun skal være sort sex det hele.

Udforsk dine bondagelyster her

Grænser og dig og mig

På den ene side drømmer du om en soulmate, som du smelter helt sammen med. På den anden side har du brug for selvstændighed og grænser.

Hvor sammenfiltrede skal I være, hvor meget skal I indgå i hinandens liv?

Det er spørgsmål, som kræver en masse erfaring for at blive besvaret. Måske havde din seneste kæreste brug for, at I delte fritidsinteresser og venner. Det gav dig klaustrofobi og fik dig til at erkende, at du i højere grad føler dig inspireret, når I laver noget hver for sig.

Altså: Du skal ikke se tilbage på alle dine tidligere forhold - dates, engangsknald, kærester - som fiaskoer eller blinde veje.

Tænk på dem som muligheder for selvudvikling, og tak dem alle for at lære dig, hvad du vil have og ikke have.

null

Sponsoreret indhold