7 ting der afslører din sexafhængighed

Foto: MEGA

Du har lige klikket dig herind. Måske med en vis bekymring, fordi du selv er det mest liderlige menneske du kender.

Prøv en Magic Wand - værktøjet enhver kvinde bør have liggende i skuffen

Men bare rolig. I de allerfleste tilfælde er der ikke tale om en decideret sexafhængighed. Så formentlig kan du ånde lettet op. Eller rettere blive ekstra bekymret, hvis du eventuelt troede, at du kunne undskylde dine sidespring over for partneren med afhængighed.

Men for nogle er det virkelig alvor og en lidelse, som påvirker og besværliggør mange aspekter af hverdagslivet. Og i en ny svensk undersøgelse fra Karolinska Institutet blandt 60 sexafhængige og 33 ’normale’ mener man, at det blandt andet skyldes en forhøjet tilstedeværelse af hormonet oxytocin.

Det gør blandt andet, at man lettere knytter sig til andre mennesker, og det gør altså også, at man får mere ud af sex end andre. Problemet er, at det også kan få personen til at føle sig tiltrukket af mange mennesker samtidig.

Den britiske avis The Sun har talt med den sexterapeutiske Mayo Clinic om giver dig her en række tegn, du skal se efter, hvis du mistænker, at du er afhængig af sex.

  1. 1. Overdreven onani

Det er naturligvis svært at afgøre, hvad der er for meget. Men hvis det påvirker din hverdag, og du er nødt til at afbryder møder eller kommer for sent på grund af onanien, så er det problematisk.

  1. 2. Problemer i parforholdet

Det kan være svært at opretholde et stabilt forhold, fordi du oftest finder sammen med folk, der ikke kan finde ud af at give noget følelsesmæssigt, og du undgår dermed både mental og fysisk kontakt af frygt for at være sårbar. Andre har mange seksuelle møder med fremmede.

Styrk parforholdet - klik her

  1. 3. Tilbagevendende og intense seksuelle fantasier

De optager det meste af din tid og efterlader ikke meget plads til andre dele af din hverdag.

Få afløb for dine beskidte fantasier lige her ...

  1. 4. Risikoadfærd

Du tager stadig flere chancer og indlader dig i udenomsægteskabelige affærer, ubeskyttet sex eller bruger særligt mange penge på særlige pornobetalingssider. Det kan også være, at du foretager ulovligheder og blotter dig selv eller begår overgreb.

  1. 5. Sex som flugt fra problemerne

Lige som en alkoholiker drikker sig fra sine problemer, gør du det samme med sex. Det lindrer den psykiske smerte, når du får udløsning, men det bliver kun værre, jo mere du flygter fra dine virkelige problemer som angst, depressioner eller stress.

6. Patologiske løgne og hemmelighedskræmmeri

Du bliver bedre og bedre til at skjule din afhængighed og kan holde det skjult fra dine nærmeste. Du lyver om stadig mere og risikerer at blive spundet ind i et net af løgne, som du skal holde styr på.

7. Ude af stand til af stoppe adfærden

Dine drifter og fantasier føles helt ude af kontrol. Også selv om de kan få store økonomiske, fysiske eller sociale konsekvenser.

WHO anerkendte i 2018 sexafhængighed som en lidelse.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close