Det frække 28. oktober 2018

6 tips til den bedste datingprofil

Her er 6 lette tips til at optimere din datingprofil
Foto: Aller

Du kan optimere din hjemmeside, du kan optimere din krop i fitnesscenteret, og du kan optimere din performance på jobbet. Men har du også optimeret din datingprofil?

For du kan være nok så sød, dejlig og lækker, men hvis det ikke fremgår af din profil, får du hverken opmærksomhed nok eller for den sags skyld den rette opmærksomhed.

Og uanset om du bruger Bumble, Tinder eller Zoosk så er der nogle grundlæggede ting, der skal fungere på din profil, før der er ordentligt hul igennem til dem, du ønsker at date. Vi har ladet os inspirere af datingpsykologen (ja, sådanne findes faktisk) Madeleine Mason Roantree, der er blevet interviewet til den britiske avis The Independent.

1. Vælg det rette billede

Det er sagt så mange gange, at det næsten har mistet sin betydning. Men et billede siger mere end 1.000 ord. Det er her, du fanger modtagerens interesse. Vælg det nu med omhu. Mange smartphones tager glimrende billeder, hvor du kan skabe en form for dybdeskarphed og sætte dig selv i fokus. Det er noget sjusk ikke at sælge dig selv ordentligt allerede her. Ifølge datingpsykologen skal du bare have et billede af ansigtet, undgå billeder, hvor du er en del af en gruppe, undgå helkropsbilleder og i det hele taget lade være med at bruge gamle billeder af dig selv. Og hvis du er mand, så drop solbrillerne, det har i en undersøgelse fået 75 procent af kvinderne til at droppe fyren. Undgå ligeledes at sætte for mange filtre på.

Sådan kommer du til at ligne en million (sponsoreret link)

2. Vis dine interesser

Dernæst er det vigtigt, at man lærer noget om, hvem du er. Her siger Madeleine Mason Roantree, at du eksempelvis, hvis du elsker at drikke og feste, så viser det på et billede med en drink i hånden. Husk dog på, at det for nogle vil sende et signal om, at du ikke er til noget seriøst.

Er daten mislykket? Her er en 6-pack, der redder dig (sponsoreret link)

3. Vær ærlig

Lad nu være med at falde for fristelsen til at pynte for meget på dit ’cv’. For eksempel kan det være nærliggende at skrive, at du lever og ånder for dit træningscenter, selv om du kun er der hver anden uge. Hvis du ikke er ultrafit, vil din date jo opdage det. Eller hvis du beskriver dig selv som en foodie, men du kun har ketchup og røde pølser i køleskabet, er der vist også noget, der ikke hænger sammen. Du bliver afsløret før eller siden.

4. Styr på stavningen

Det kan ikke siges ofte nok. Gør dit bedste for at få styr på stavningen og tjek på grammatikken. Det er naturligvis ikke sådan, at folk løber skrigende bort, hvis du har glemt at sætte et komma, men dårligt sprog virker som et stort turnoff for rigtigt mange datere – særligt kvinder. Det sender et meget sjusket signal, hvis du ikke gør dit bedste. Hvis du har svært ved det, så få en ven til at læse det igennem.

5. Undgå de værste klichéer

Lad være med at skrive, at du elsker mad. Du er ikke ligefrem den eneste. Eller at du elsker at gå lange ture i naturen. Lad for guds skyld også være med at skrive, at du er (k)ærlig, at du holder af at bruge tid sammen med venner og familie, og at du kan lide at se film. Hvis dit udsagn med al sandsynlighed passer på 99 procent af de andre datere, så drop det.

Skriv hellere, at du er vild med bondage - hvis det er tilfældet (sponsoreret link)

6. Vis dine værdier på profilen

Du skal nok droppe klichéer, som at du har et hjerte af guld og er god mod dyr, men hvis du er tiltrukket af spiritualitet, er optaget af miljøet eller dyrker meget sport, så skriv det på en måde, så man føler det. Show it – don’t tell it. Lad være med at skrive, at du har humor eller er sjov. Intet er mindre sjovt end det. Vis det.

Sponsoreret indhold