Annoncer
11. juni 2017

Johannes Nymark: Digter selv for børnene

"Into the woods"-aktuelle Johannes Nymark er endnu ikke begyndt at læse de store eventyr op for sine to børn. Han kreerer dem i stedet selv.
Michella Meier
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nymark-pg-809.jpg

Når der skal puttes hjemme hos Johannes Nymark, Silas Holst og Louise Mahnkopf, er det ikke Grimm og H.C. Andersen, der bliver læst højt for familiens to børn.

Nej, Maggie My og Bob Jones får i stedet hjemmedigtede fortællinger fra Johannes.

- De skrevne eventyr, som vi kender dem fra analyse i folkeskolen, eller hvad der er blevet læst op hjemme, det er ikke noget, der fylder så meget i min familie derhjemme lige nu. Jeg har H.C. Andersens samlede værk stående, tror jeg, men indtil videre er det, jeg læser op, noget, jeg selv finder på. Så det er hjemmedigtede eventyr indtil videre, fortæller musical-aktuelle Johannes Nymark.

Især Grimms eventyr burde ellers ligge lige til højrebenet for 31-årige Nymark. Han har en af hovedrollerne i musicalen "Into the woods", der lige nu kører i Glassalen i Tivoli.

- "Into the woods" er jo sådan en eventyrfortælling. Det er alle mulige af Grimms eventyr, som er koblet sammen på forskellige skøre og spøjse måder, og det synes jeg er ret sjovt, fortæller Johannes Nymark.

- Der var mange af os under prøverne, der virkelig skulle holde tungen lige i munden for at huske på, hvordan de forskellige figurer hører sammen - og hvor er det så lige i denne her fortælling, at det hele hænger sammen, fordi det er så markant anderledes fra det, vi kender fra eventyrerne, som de er originalt. Og det er jo bare sjovt.

https://imgix.seoghoer.dk/sh-70580.jpg

I "Into the woods" spiller Johannes Nymark en barnløs bager, der sammen med sin kone må ind i den mørke eventyrskov for at få brudt en forbandelse og få deres ønskebarn. Herfra udvikler sig en spændende fortælling, der sætter alle karaktererne på prøve - også Nymarks.

Og det er noget, han sætter stor pris på.

- Privat har jeg altid godt kunnet lide ”Den lille pige med svovlstikkerne”, som er sådan lidt sørgelig. Jeg tror, at jeg har sådan en lidt melankolsk eller trist eller dyster side af mig, som jeg godt kan lide. Det er ikke noget farligt, men det er noget, jeg enormt godt kan lide at have. Jeg kan også godt lide dyster musik, og jeg kan bedst lide at spille roller med mørke sider, fortæller Johannes og fortsætter:

- Det er lidt en kontrast i forhold til, hvad folk ofte opfatter mig som. Men jeg er jo lige så meget det andet. Jeg er lige så meget glæde og underholdning og alt det der. Det kan jeg også godt lide. Men der er nok i virkeligheden ikke så mange, som ved det andet - at jeg har den anden side, som jeg i hvert fald lige så godt kan lide som den der lyse og positive side.

Musicalen "Into the woods" spiller frem til den 24. juni 2017 i Glassalen i Tivoli - så du kan stadig nå at opleve Johannes Nymark som den barnløse bager. Og selv kan Johannes kun anbefale opsætningen.

- Det er rigtig fedt at lave denne her forestilling ”Into the woods”, fordi det lidt er en anden type musikforestilling eller musical end mange af de forestillinger, som normalt bliver sat op i Danmark, lyder det begejstret.