Annoncer
7. juni 2017

Joachim Knop: Faldt i søvn efter frieri

Den populære skuespiller Joachim Knop, der lige nu er aktuel i musicalen "Into the woods", fik sit ja i sengen.
Michella Meier
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-61206.jpg

De fleste kvinder drømmer om det store romantiske frieri - og det var helt sikkert også hamrende romantisk, da skuespilleren Joachim Knop friede til sin elskede Tuva.

Efterfølgende var der dog ikke meget romantik over begivenheden, indrømmer den 45-årige herre.

- Hun var vist lidt skuffet over, at jeg faktisk nok faldt meget hurtigt i søvn efter. Jeg friede i vores seng, og da hun sagde ja, så faldt jeg dejligt i søvn, og så lå hun vågen hele natten og overvejede, hvad hun lige havde sagt ja til, fortæller Joachim Knop. Han er for tiden aktuel i den anmelderroste musical "Into the woods", der spiller i Glassalen i Tivoli.

I musicalen spiller han Askepots prins, der leder efter sin drømmekvinde og må gå gruelig meget igennem for at finde hende.

Men i virkeligheden mødte Joachim Knop sit livs kærlighed, norske Tuva Semmingsen, på studiet - og det var bestemt ikke fordi, han havde problemer med at få fingrene i hende.

- Min drømmekvinde er jo nødt til at være min nuværende kone, og også min eneste kone, og hende fandt jeg for mange år siden. Vi studerede sammen på operaskolen, og det er jo ikke meget galt med, at det var en kærlighedsduet at vi mødtes, siger Joachim og fortsætter:

- Jeg vil sige, at den første scoring egentlig gik meget let - så kampene er kommet sidenhen, griner Joachim, da SE og HØR møder ham efter endnu en stor omgang klapsalver i Glassalen, hvor han i knap tre timer har underholdt publikum i "Into the woods".

Både Joachim og Tuva er operasangere, og det betyder selvfølgelig skæve arbejdstider og skiftende arbejdspladser. Men det behøver bestemt ikke at være en negativ ting.

- Vi har et specielt ægteskab, forstået på den måde, at vi er meget væk fra hinanden, forklarer Joachim, der snart har været gift i 15 år. Han missede også deres kobberbryllup på grund af arbejde.

- Så i børnehaven sagde de, at det der med kobberbryllup det talte ikke, for vi havde jo maksimalt været sammen i seks år. Men det er måske derfor, at det alligevel går det hele. Vi forstår hinanden, og vi savner hinanden, og vi nyder at være sammen.

https://imgix.seoghoer.dk/sh-23479.jpg
 Thomas Laursen

"Into the woods"-aktuelle Joachim Knop sammen med hustruen Tuva Semmingsen og børnene Herman, Marius og Anna. Foto: Thomas Laursen

Lige nu er arbejdet heldigvis ikke så langt væk, så selvom der er mange sene aftener, får han stadig set familien. Og når man får chancen for at spille med i Stephen Sondheims storslåede musical "Into the woods", så siger man ikke nej tak.

- Det her er et mesterværk i musicalens verden. Der er så meget fantastisk musik, det er en gennemkomponeret forestilling - det vil sige, at der er så mange hits, at alle de medvirkende har et hit. Og det synes jeg er ret godt gået af Sondheim, lyder det fra en begejstret Knop.

- Sondheim har lavet sådan et genialt greb omkring Grimms eventyr og de her eventyr, vi alle sammen kender. Han har lige gravet lidt dybere og fortolket lidt mere, end man måske normalt gør, når man læser dem højt for sine børn eller for sig selv. Der er nok lidt mere sex med i det her eventyr, end hvad Grimm havde forestillet sig - eller også er det sådan, Grimm havde forestillet sig det, forklarer Joachim og fortsætter:

- Og det er på mange måder også et meget moderne eventyr. Det handler om et bagerpar, som ikke kan få børn. Jeg ved, at der er mange danskere, der heller ikke kan få børn af forskellige årsager. Så den er i bund og grund meget up to date.

Musicalen "Into the woods" spiller i Glassalen i Tivoli, og her kan du stadig nå at opleve en mesterlig optræden fra Joachim Knop, Johannes Nymark og mange andre store skuespillere. Forestillingen kører ind til den 24. juni 2017.